17 Νοε 2009

Η κα. Μπακογιάννη κι οι άλλοι συνυποψήφιοι απαντούν

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντούν στο πολιτικό ερωτηματολόγιο της ΟΝΝΕΔ Π. Φαλήρου, που είχε σταλεί στις 13/10/2009.

[...]

Δικαιώματα

12.Είστε υπέρ της εισαγωγής θετικών μέτρων για όλες τις ομάδες που υφίστανται διακρίσεις (π.χ. γυναίκες, Ρομά κλπ.);
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: α). ΝΑΙ. Η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης είναι ζωτικής σημασίας και χαρακτηρίζει κάθε δημοκρατική και πραγματικά ανοικτή κοινωνία.

-Σαμαράς: Δεν απαντιέται με ναι ή όχι, ιδιαίτερα όταν είναι ασαφής η έννοια της «μειονότητας» *A

-Ψωμιάδης: α) ΝΑΙ.

13.Είστε υπέρ της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου;
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: α).ΝΑΙ.

-Σαμαράς: α).ΝΑΙ.

-Ψωμιάδης: α)ΝΑΙ. Καταρχήν ΝΑΙ, αν και η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση μοιάζει αποσπασματική. Πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα λειτουργίας της Δικαιοσύνης στην οποία πάντως θα πρέπει να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία.

14.Είστε υπέρ της επέκτασης του Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης στα άτομα του ιδίου φύλου;
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: α).ΝΑΙ.
-Σαμαράς: β). ΟΧΙ.
-Ψωμιάδης: β). ΟΧΙ.

15.Είστε υπέρ της απονομής ελληνικής ιθαγένειας στις μετανάστριες-ες β’ γενιάς;
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: α)ΝΑΙ. Ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα ότι η μετανάστρια-ης που γίνεται Ελληνίδα, πρέπει να μένει αποδεδειγμένα ορισμένα χρόνια στην Ελλάδα. Όπως γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μοντέλο τύπου Αμερικής που προωθεί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνος πειραματισμός.

-Σαμαράς: α). ΝΑΙ, υπό προϋποθέσεις.

-Ψωμιάδης: α). ΝΑΙ, υπό προϋποθέσεις.

16.Συμφωνείτε με το γαλλικό νόμο κατά τον οποίο εάν μια χρήστρια-ης του Διαδικτύου κατεβάσει 3 φορές παρανόμως έργα καλυπτόμενα από πνευματικά δικαιώματα διακόπτεται η σύνδεσή της, δεδομένων των προβλημάτων προστασίας ιδιωτικότητας που δημιουργούνται;
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: Ο σεβασμός του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι σεβαστός από τηνν κάθε μια-ένα που απολαμβάνει αγαθά για τα οποία κάποια-ος άλλη έχει κοπιάσει να τα δημιουργήσει. Αλλά τα όρια που θέτει ο συγκεκριμένος νόμος είναι πράγματι πολύ αυστηρά και μπορεί ενδεχομένως να λειτουργούν αντιπαραγωγικά.

-Σαμαράς: α). ΝΑΙ.

-Ψωμιάδης: α)ΝΑΙ. Εφόσον είναι σαφώς επισημασμένα ώστε να μην πλήττεται το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο.


Το γράμμα με τον αστερίσκο καθώς και τα σχόλια είναι δικά μας.
Η κα Μπακογιάννη στην Βουλή καταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης αν και σε συνεντεύξεις της σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πριν φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, είχε δηλώσει επίσης ότι είναι υπέρ.
Ο κος Ψωμιάδης σε δηλώσεις στα ΜΜΕ κατά το παρελθόν, έχει δηλώσει ότι τον πολιτικό γάμο ή το Σύμφωνο Συμβίωσης ούτε οι ΛεΠΑΤ δεν τον θέλουν. Οι πληροφορίες του προέρχονται από τους γκέι φίλους του, με βάση πάντα τις δημόσιες δηλώσεις του ίδιου.

*A Το τι σημαίνει μειονότητα ή μειονοτικές ομάδες έχει ήδη ορισθεί από Διεθνείς Οργανισμούς και Δικαστήρια. Είναι όλες εκείνες οι ομάδες που δέχονται διακρίσεις κι οι οποίες έχουν προσδιορισθεί με σαφήνεια από τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι οι ομάδες ανθρώπων που δέχονται διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού, του φύλου, της ηλικίας, της αναπηρίας, του χρώματος, της φυλής, της ταυτότητας του κοινονικού φύλου, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.
Η κα Μπακογιάννη ήδη είναι θύμα μιας εκ των διακρίσεων, πολλές-οι δήλωσαν στην δημοσκόπηση της εταιρείας Focus, στην εφημερίδα Real News 15.11.09, πως δεν θα ψηφίσουν την κα Μπακογιάνη ως προεδρίνα της ΝΔ επειδή είναι γυναίκα. Ευαγγελία Βλάμη