23 Νοε 2009

Λεσβοφοβία δέχεται η υποψήφια δημαρχίνα Annise Parker

Η λεσβία Annise Parker, υποψήφια δημαρχίνα στο Χιούστον «έγινε στόχος από τις συντηριτικές-ους»

Η Annise Parker, πρώην υποψήφια για τη δημαρχεία του Houston, αποτελεί αντικείμενο μιας εκστρατείας από μια ομάδα συντηρητικών για να αποθαρρύνει τις-τους κατοίκους να την ψηφήσουν.

Η Annise Parker είναι ανοικτά δηλωμένη για τη σεξουαλικότητά της αλλά έχει επιδιώξει περισσότερο να υπογραμμίσει τα προσόντα της για τη θέση, παρά το ότι είναι μια «λεσβία υποψήφια».

Έχει κερδίσει την εκλογή ως δημοτική εκπρόσωπος έξι φορές και είναι αυτήν την περίοδο Πληρεξούσια της Πόλης *Α. Ήρθε πρώτη από τις υποψήφιες-ους σε μια πρόσφατη ψηφοφορία αλλά ο αγώνας τώρα είναι μεταξύ της Annise Parker και του Gene Locke πρώην γενικού νομικού συμβούλου της πόλης. Η δημαρχίνα-ος πρέπει να εκλεχτεί με πλειοψηφία.

Μια μικρή ομάδα θρησκευόμενων και ομάδες συντηρητικών στην πόλη έχουν πει ότι ανησυχούν για μια «λεσβιακή ανάληψη» του Δημαρχείου και θα αρχίσουν μια εκστρατεία για να αποθαρρύνουν το κοινό από την επιλογή της Annise Parker . Δύο άλλες υποψήφιες-οι από τις-τους πέντε που παραμένουν στον αγώνα για το συμβούλιο της πόλης είναι επίσης λεσβίες και γκέι.

Θεωρούν επίσης ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη στα εργαζόμενα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που έχουν Σύμφωνο Συμβίωσης. Η Annise Parker έχει πει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για αυτό αυτήν την περίοδο, αλλά παραδέχτηκε ότι πρέπει να προσφέρει οφέλη «σε κάποιο βαθμό».

Ο Dave Welch, διευθυντής του Συμβουλίου ιερέων του Χιούστον, είπε στην εφημερίδα «Χρονικά του Χιούστον»: "Η κατώτατη γραμμή είναι ότι εμείς δεν επιλέξαμε τη μάχη αυτή, η Annise Parker την επέλεξε, όταν έκανε την πολιτική της αντζέντα μαζί με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κεντρικό μέρος της εκστρατείας της".

«Οι ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες απάντησαν στον ιερέα,ότι την βλέπουν ως ιστορική ευκαιρία. Η πραγματικότητα είναι, πως αυτές-οι προωθούν μια πολιτική αντζέντα, η οποία εμείς θεωρούμε, πως είναι αντίθετη προς τις ανησυχίες της κοινότητας και καταστρεπτική για την οικογένεια».


Το άρθορ το βρήκαμε στις 17.11.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/17/lesbian-mayor-candidate-in-houston-targeted-by-conservatives/

*Α Πληρεξούσια της Πόλης μπορεί να είναι μια εκλεγμένη ή διορισμένη θέση στην πόλη και κοινοτική κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πληρεξούσια-ος πόλης είναι η πληρεξούσια που αντιπροσωπεύει την πόλη ή το δήμο.
Σε μερικές μικρές πόλεις, η πληρεξούσια-ος πόλεων είναι συνήθως δικηγορίνα και χειρίζεται μόνο τα κυβερνητικά θέματα. Σε άλλες μικρές πόλεις η πληρεξούσια πόλεων διώκει ποινικώς επίσης τα δευτερεύοντα εγκλήματα.
Μια πληρεξούσια πόλεων χειρίζεται γενικά όλα τα νομικά θέματα για την πόλη, από τα εισιτήρια κυκλοφορίας στις αστικές δίκες ως γενική νομική σύμβουλος, που δίνει νομικές συμβουλές για τα τμήματα πόλεων. Ευαγγελία Βλάμη