12 Αυγ 2010

Η Queen Latifah αγκαλιά με την Jeanette Jenkins

Μέχρι τώρα, η Queen Latifah ήταν το πιο περιζήτητη μαύρη γυναίκα στο Χόλιγουντ και μια από τις πιο ελκυστικές Αφροαμερικανίδες ηθοποιούς από τις διαφημιστικές της Madison Avenue.

Ωστόσο, η Queen Latifah, Dana Owens, είναι έτοιμη να χάσει αυτή της την θέση-status, τώρα που δημόσια αναγνώρισε πως είναι λεσβία. Έχει αναφερθεί πως μόλις δημοσιοποιήθηκε, πως η Πρόταση 8 θεωρήθηκε αντισυνταγματική στην Καλιφόρνια, δίνοντας στις λεσβίες το δικαίωμα να νυμφευθούν, βγήκε στο κατάστρωμα του σκάφους της όπου βρισκόταν η Alicia Keys και η Swizz Beatz και αγκάλιασε ρομαντικά στην γυναίκα που έχει πολλά χρόνια σχέση, την παγκοσμίου φήμης εκπαιδεύτρια Jeanette Jenkins.

Οι περισσότερες πίστευαν ότι η Queen Latifah ήταν λεσβία από τότε που έπαιξε με πειστικό τρόπο στην επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία Set if Off, και ακόμη και πριν από αυτήν. Θα είναι πιο δύσκολη η αγορά του Hollywood για την Queen Latifah σήμερα, γιατί, σε πολλές από τις ταινίες της και στην τηλεόραση έχει παίξει τον ρόλο μιας ισχυρής έγχρωμης γυναίκας που πάντα ερωτευόταν τον καρδιοκακτητή: όπως τον Will Smith στη ταινία “Fresh Prince of Bel Air”, τον LL Cool J στη ταινία Last Holiday και τον Djimon Hounsou στη Beauty Shop.

Η βραβευμένη σταρ με grammy δεν θα χάσει την ιδιότητά της ως θρυλική και πρωτοποριακή ράπερ η οποία βοήθησε ανοίξει τις πόρτες για άλλες έγχρωμες να στη μουσική βιομηχανία. Αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έρχεται στις σχέσεις της με την Madison Avenue, ιδίως ως εκπρόσωπος προσωπικοτήτων για τα κορίτσια των εξωφύλλων και της εταιρείας γυναικείων εσωρούχων Curvation.

Τελικά, πρέπει να είμαστε πιστές στην εαυτή μας. Το ερώτημα είναι, η υπόλοιπη έγχρωμη κοινότητα - και η Αμερική για το θέμα αυτό - να την δεχθεί για το ποια είναι.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 10.8.10 και το μεταφράσαμε από την http://rollingout.com/insideentertainment/the-pulse/10439-now-that-queen-latifah-is-openly-gay-she-will-lose-hollywood-status-endorsements.html