31 Αυγ 2010

Ο κ. Τσόκλης, η φυσικότητα του βιασμού και της παιδεραστίας

Το παρακάτω κείμενο είναι τμήμα ενός αφιερώματος του κ. Τσόκλη στην κρατική τηλεόραση ΝΕΤ στις 15.8.10.

Το γράψαμε για όσες θέλουν να το διαβάσουν μιας και στο youtube που έχει αναρτηθεί πρέπει να εγραφφείτε για να το δείτε.

«Ο Τσόκλης στην Ιταλία»

"Πολλές φορές μιλάνε για βιαστές, δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της απ' όξω, φορά την φούστα και φαίνεται η κιλώτα της; Εγώ νομίζω, πως την βία την ζητάει η ίδια, θέλει να την βιάσουν, δεν καταλαβαίνω γιατί η αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που την βίασε τον βάζει μέσα και δεν βάζει αυτήν την ίδια μέσα, που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να κάνει αυτό.

Έχω άλλες απόψεις για τα πράγματα, πως να στο πω ρε παιδί μου, δεν ξέρω. Θά'θελα κάθε φορά που γίνεται ένας βιασμός, θά'θελα να δω γιατί γίνεται, ποιός έφταιξε από τους δυό.

Ποιός είναι αλήθεια πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του και δεν έχει κανένα ερωτισμό μέσα του ή εκείνος που ρισκάροντας την ζωή του, την ίδια την ελευθερία του, επιτείθετε σε ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει να το φιλήσει να το αγκαλιάσει, να το σφίξει.

Μα γιατί, ποιος είναι ο πιο καλός και πως η ζωή θα γινότανε πιο ενδιαφέρουσα; Με εκείνους τους ανέραστους που δεν συγκινούνται μπροστά στο φαινόμενο ή με εκείνους που το πάθος ξεχειλίζοντας τούς κάνει να επιτεθούν και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω κάτω η επίθεση βρε παιδί μου; Να καταλάβεις αυτό το πράγμα, αυτό που η φύση έπλασε προκλητικό, να το γευτείς, να το χαρείς. Είναι αναρχικές αυτές οι σκέψεις το ξέρω αλλά δεν είναι φυσικές;".

"πολλές φορές με ρωτήσανε τι σημαίνει αυτή η εικόνιση του παιδιού. Νομίζω όλοι ξέρουμε τι σημαίνει νομίζω θα ήταν ίσως ανέντιμο να εξηγήσουμε. Σημαίνει ότι εμείς είμαστε άνδρες μιάς κάποιας ηλικίας και σημαίνει ότι έχουμε, υφιστάμεθα την γοητεία του ξυπνήματος της νεότητος και θα θέλαμε να μετέχουμε σ' αυτό και ξέρουμε όλοι ότι δεν μας επιτρέπεται. Ξέρουμε ότι κινδυνεύουμε να τιμωρηθούμε γιαυτό, όμως η επιθυμία μας υπάρχει και παραμένει. Είναι ένας τρόπος λοιπόν να αποδείξουμε να εντείνουμε αυτό το αίσθημα της ενοχής, που όλοι έχουμε μπροστά σε κάποια φαινόμενα και την δειλία μας βέβαια να ικανοποιήσουμε επιθυμίες που είναι που η φύση η ίδια μάς επιβάλλει"


Η έννοια της γυναίκας ως πράγμα μας έρχεται από την αρχαία Ελλάδα που την κληροδότησε στη Δύση έκτοτε και όχι μόνο.
Η απόδωση του βιασμού στη φύση μάς έρχεται από την επιστήμη της "ουσιοκρατίας", η οποία θεωρεί πως όσα συμβαίνουν αλλά κυρίως η κατωτερότητα των γυναικών και η βία οφείλεται στην φύση, στα ένστικτα κλπ. Η "φύση" του άνδρα κυνηγού είναι που τον κάνει να σκοτώνει να βιάζει και να καταλαμβάνει όλα τα πράγματα, μεταξύ αυτών και τις γυναίκες.

Ντροπή να δηλώνει όσα δήλωσε, διπλή η ντροπή στο κρατικό κανάλι που τα αναμετάδωσε μέσα από μια μονταρισμένη εκπομπή.

Καλούμε το ΕΣΡ να διώξει την ΕΤ1 που προέβαλε την εκπομπή, με τις παραπάνω δηλώσεις οι οποίες προσβάλουν τις γυναίκες και ενθαρρύνουν άλλους να συνεχίσουν τους βιασμούς.

Σαν να μην φτάνει που η Ελλάδα τείνει το 2010 να έχει ρεκόρ δηλωμένων βιασμών, με πιο πρόσφατο, τον βιασμό μιας 11χρονης, όπου μετά το βιασμό της ο βιαστής την πέταξε σε ένα πηγάδι ζωντανή και μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Ελπίζουμε η Εισαγγελεία να ακούσει την διαμαρτυρία πολλών και να διώξει τον κ. Τσόκλη γιατί οι δηλώσεις του αποτελούν προτροπή σε κακούργημα (άρθρο 184 του Π.Κ) και εκφέρουν μίσος για τις γυναίκες.

Δεν ξεχνάμε την επιρροή που έχει η τηλεόραση στην δημιουργία πρωτύπων.

Ευαγγελία Βλάμη

Όσες από εσάς θέλετε να εγγραφείτε και να δείτε το βίντεο των δηλώσεων για τον βιασμό πατήστε εδώ και για την παιδεραστία εδώ