15 Αυγ 2010

Η Katherine Miller παραιτήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις λόγω λεσβοφοβίας

Μια λεσβία δόκιμη αξιωματικίνα παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα από την ανώτατη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point εξ' αιτίας της πολιτικής "μη ρωτάς, μη λες" (Don't Ask Don't Tell, DADT) η οποία απαγορεύει σε ανοιχτά δηλωμένες λεσβίες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η Katherine Miller, μια κορυφαία φοιτήτρια κοινωνιολογίας, για να εισέλθει στο τρίτο έτος της ακαδημίας, έπρεπε να υπογράψει μια δέσμευση πως δεν είναι λεσβία για να ολοκληρώσει τις δύο τελευταίες χρονιές στη σχολή, πριν πάει να υπηρετήσει πέντε χρόνια στο στρατό.

Ωστόσο, η κ. Miller είπε ότι δεν μπορούσε πλέον να λέει ψέματα για τη σεξουαλικότητά της και ότι ήταν προβληματισμένη από τη λεσβοφοβική πολιτική DADT που ενθαρρύνεται από την West Point, καθώς είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, για να κρατήσει μυστικό το γεγονός ότι είναι λεσβία.

Στην επιστολή παραίτησής της, η κα. Miller έγραψε: "Με τη παραίτησή μου έχω την πρόθεση να προσφέρω ένα απτό παράδειγμα των συνεπειών ενός αποτυχημένου νόμου και μιας αποτυχημένης κοινωνικής πολιτικής.

"Με λίγα λόγια, έχω πει ψέματα στις συμφοιτήτριες-ες μου. Με
την αποδοχή της υφιστάμενης πολιτικής των ενόπλων δυνάμεων τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα και η ταυτότητά μου".

Αν και επιμένει ότι δεν παραιτήθηκε υπό την πίεση κάποιας-ου, η κ. Miller πρόσθεσε πως αισθανόταν την ανάγκη να ετοιμάζει μια ψεύτικη ετερό ιστορία για να την μοιράζεται με τις συναδέλφισσες-ους της, δόκιμες αξιωματικίνες, όταν την ρωτούσαν και πως είχε υπομείνει λεσβοφοβικά σχόλια σε συζητήσεις από φόβο μήπως "απομακρυνθεί από τις απόψεις της".

Η κ. Miller θα ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Yale αυτό το φθινόπωρο και είπε ότι προτίθεται να συνεχίσει να αγωνίζεται για την κατάργηση της πολιτικής DADT, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει στο West Point για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, αν καταργηθεί αυτή η πολιτική.


Την είδηση τη βρήκαμε στις 13.8.10 και τη μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/08/13/top-ranking-lesbian-cadet-quits-west-point-over-anti-gay-military-policy/