11 Αυγ 2010

Έρευνα για την λεσβιακή σεξουαλικότητα

Έρευνα για την ρευστότητα της γυναικείας σεξουαλικότητας

Πολλές ερευνήτριες που μελέτησαν την έννοια του "λεσβιασμού-lesbianism στις ενήλικες λεσβίες” είχαν ως τώρα συμπεράνει πως αυτές οι γυναίκες ήταν πάντα λεσβίες, αλλά δεν ένοιωθαν άνετα να εκ-δηλωθούν δημόσια μέχρι να ενηληκιωθούν-ωριμάσουν, αναφέρουν οι εκθέσεις NPR.

Μια νέα μελέτη που έγινε από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Lisa Diamond, δείχνει ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Η Diamond παρακολούθησε μια ομάδα 79 γυναικών επί 15 χρόνια, η πλειονότητα των γυναικών είπαν ότι άρχισαν να προσελκύονται από γυναίκες όταν έκλειναν τα τριάντα τις.

Σε αυτές τις γυναίκες, η κα. Diamond διαπίστωσε ότι πράγματι αυτές οι λεσβίες που το “ανακάλυψαν” αργά, στην πραγματικότητα δεν έλκονταν πάντα από άλλες γυναίκες.

"Αυτό δείχνει πως οι ερωτικές επιθυμίες των γυναικών είναι πολύ στενά συνδεδεμένες με τα συναισθήματα τις. Και έτσι για ορισμένες από αυτές τις γυναίκες, πραγματικά δεν αισθάνθηκαν αυθεντική έλξη για τις γυναίκες πριν από τη συνάντησή τις μία συγκεκριμένη γυναίκα την οποία ερωτεύτηκαν πολύ", δήλωσε η κα. Diamond.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Νομίζω ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η ιδιότητα γίνεται πράγματι ισχυρότερη στην πάροδο του χρόνου. Πιθανώς να είναι ένα ασφαλέστερο συμπέρασμα να περιγράψω πως με την πάροδο του χρόνου, οι γυναίκες έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν αυτή την ιδιότητα".

Η κα. Diamond δήλωσε ότι κατά τη ωρίμανση, οι γυναίκες γίνονται πιο ανοιχτόμυαλες, να συναναστρέφονται με περισσότερα πρόσωπα και έχουν ένα ευρύτερο φάσμα εμπειριών, που μπορεί να “δημιουργήσει ένα πλαίσιο στο οποίο μια γυναίκα μπορεί πάντα να έχει την δυνατότητα να προσελκύεται από γυναίκες, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να είχε την ευκαιρία μέχρι να συμπληρώσει μια συγκεκριμένη ηλικία".

Μερικές αντίπαλες του λεσβιακού γάμου χρησιμοποιούν την έρευνα της κα. Diamond ως απόδειξη ότι η σεξουαλικότητα είναι επιλογή, αλλά η κα. Diamond είπε ότι δεν είναι το σωστό συμπέρασμα που αντλούν από την εργασία της.

"Το πρόβλημα είναι η σύγχυση μεταξύ αλλαγής και επιλογής. Οι γυναίκες που έχω μελετήσει και είχαν αυτές οι εμπειρίες καθόλου δεν τις επελέξαν ως εμπειρίες. Έτσι, η ιδέα ότι είναι επιλογή είναι πραγματικά λάθος ", δήλωσε η κα. Diamond.

Η Diamond είπε πως οι γυναίκες ήταν περισότερο μπερδεμένος από ό, τι αναστατωμένες από τα νέα τα συναισθήματά τις, και οι περισσότερες από αυτές είπαν πως η εμπειρία ήταν πολύ ικανοποιητική, "Οι γυναίκες θα έλεγαν, δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά, ω, αγαπώ αυτή τη γυναίκα".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.8.10 και το μεταφράσαμε, γραμμένο από την Celeste Lavin στην http://www.365gay.com/news/study-female-sexual-fluidity/