14 Αυγ 2011

Πρόσβαση σε παροχές υγείας έχουν οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές σύζυγοι

Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στις Ην. Πολιτείες έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας για τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές συζύγους τις, δείχνει έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο των στατιστικών εργασίας, το 33% του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να έχουν τα οφέλη όταν βρίσκονται σε λεσβιακό σύμφωνο συμβίωσης ή γάμο. Για τις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 29%.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των εργαζομένων που μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας για τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές συντρόφισές τις, έχει υπολογιστεί.

Στην ετήσια Εθνική Έρευνα Αποζημιώσεων, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας ζήτησε από 17.000 επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις να παρέχουν τα οφέλη για τις αμφισεξουαλικές, λεσβίες συντρόφισες.

Ενώ το ήμισυ των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα – λεσβίες και ετερό - να έχουν πρόσβαση σε παροχές επιζωσών, μόλις το 7% των απασχολούμενων στον ιδιωτικό το κάνει.

Λεσβιακές ΜΚΟ επαίνεσαν την κυβέρνηση Ομπάμα για τη λήψη μέτρων συλλογής δεδομένων. 

Η Rea Carey, διευθύντρια της Εθνικής Ομάδας Ανάληψης Ευθύνης για Λεσβίες και Γκέι, δήλωσε: "Με κάθε προσπάθεια να περιλαμβάνει τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς εργαζόμενες σε έρευνες, όπως αυτή, το Υπουργείο Εργασίας θα μας φέρει πιο κοντά στο να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει καλύτερα την κοινότητα.

Η συλλογή δεδομένων είναι θεμελιώδης για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην απασχόληση, την υγεία, την εκπαίδευση και το εισόδημα, που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας."

Η Joe Solmonese, προεδρίνα της Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, δήλωσε: "Όπως και με τόσα πολλά που η κοινότητά μας αντιμετωπίζει- από τις ανισότητες στην υγεία, έως το απλώς πόσες από εμάς υπάρχουν - δεν μπορούμε να αρχίσουμε να κατανούμε πλήρως και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που οι
Lbtiq αντιμετωπίζουν μέχρις ότου μεγάλες έρευνες και μελέτες ρωτήσουν στην πράξη για αυτά τα ζητήματα.

"Ευτυχώς, η κυβέρνηση Ομπάμα κάνει σημαντικά βήματα για να διασφαλίσει ότι οι ερωτήσεις σχετικά με εμάς τις Lbtiq και τις οικογένειές μας, τελικά θα γίνουν.
Και πρόσθεσε: "Η προσφορά στις αμφισεξουαλικές, λεσβίες συντρόφισες καθίσταται όλο και πιο πρότυπη στις βέλτιστες πρακτικές στο χώρο εργασίας στις Ην. Πολιτείες, με σχεδόν 60% των εταιρειών της Fortune 500 να τις προσφέρουν.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα αντικατοπτρίζουν το γεγονός της προόδου, αλλά και μας θυμίζουν πως, παρά τις προόδους των εταιρειών, πολλές εργαζόμενες στις Ην. Πολιτείες εξακολουθούν να στερούνται πρόσβασης σε ίσες παροχές για τις οικογένειές τις".
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 27.7.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/07/27/a-third-of-us-workers-have-health-benefits-for-gay-partners/