5 Αυγ 2011

Απολύονται επειδή αρνήθηκαν να νυμφεύσουν λεσβίες


Τρεις υπάλληλοι που καθήκον έχουν να πραγματοποιούν Τέλεση Πολιτικών Γάμων στην Groningen θα χάσουν τις θέσεις τις, επειδή αρνούνται να νυμφεύσουν λεσβιακά ζευγάρια. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Δήμος της Groningen

Σύμφωνα με την Ειδική Υπάλληλο του Τμήματος του Ληξειαρχείου (Babs), που επιβλέπει τις διαδικασίες του γάμου στην Ολλανδία, οι τρείς δεν μπορούν να απολυθούν. Οι υπάλληλοι στη Groningen έχουν αρνηθεί να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, οι οποίες λήγουν το 2014.

Οι Δήμοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν οι υπάλληλοί πρέπει να χοροστατήσουν λεσβιακούς και ετερό γάμους. Στις υπαλλήλους της Groningen ειπώθηκε να τελούν γάμους ανεξαρτήτως σεξουαλικού προασανατολισμού τα τελευταία δύο χρόνια.

Ροζ Σάββατο.
Η
εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Groningen τη τρέχουσα χρονιά, από μια Lbtiq ΜΚΟ, είναι ετήσια και στοχεύει στη προώθηση της σεξουαλικότητας και της ποικιλομορφίας. Πολλά λεσβιακά ζευγάρια νυμφεύθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτασμών.


Η Αριστερή Πράσινη βουλευτίνα Ineke van Gent εξήρε την Groningen στο Twitter, σημειώνοντας: "Καλό για την Groningen! Τώρα η υπόλοιπη χώρα!"

Ο Elbert Dikjgraaf, από το μικρό δεξιό θρησκεύομενο κόμμα SGP, εξέφρασε λιγότερο ενθουσιασμό. Σύμφωνα με την ολλανδική Novum Nieuws, αποκάλεσε τις δράσεις της ΜΚΟ "ενοχλητικές".
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 4.8.11 και την μεταφράσαμε από την Radio Netherlands Worldwide http://www.rnw.nl/africa/bulletin/officials-lose-jobs-refusing-wed-gays

Η φωτογραφία είναι το έργο Nude Women Sylph Mythology του Charles Bargue