13 Αυγ 2011

Λεσβία σπουδάστρια μήνυσε σχολείο

Μια έφηβη λεσβία είναι η τελευταία που μήνυσε σχολείο στην περιοχή Μινεσότα

Μια σπουδάστρια των Ην. Πολιτειών έχει γίνει η τελευταία στη σειρά προσώπων σε μια δικαστική υπόθεση κατά του σχολείου Anoka-Hennepin στη περιοχή της Μινεσότα.

Τον περασμένο μήνα, η DIVA ανέφερε ότι πέντε σπουδάστριες προγραμμάτισαν να μηνύσουν την περιοχή μετά από μια πολιτική που αποφασίστηκε, η οποία περιορίζει τις συζητήσεις του προσωπικού για τα λεσβιακά θέματα εκθέτοντάς τις λεσβίες στο κίνδυνο του εκφοβισμού.


Τον ίδιο μήνα, επίσης, ανέφερε ότι συνολικά εννέα έφηβες σπουδάστριες έχουν αυτοκτονήσει στην περιοχή - και όλες τις είχαν πει πως συνδέεται με λεσβοφοβικό εκφοβισμό.

Τώρα, η τελευταία υπόθεση - που κατατέθηκε για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Δικαιωμάτων των Λεσβιών - ισχυρίζεται πως η λεσβία φοιτήτρια δέχτηκε επανειλημμένα παρενοχλήσεις, τόσο προφορικές όσο και σωματικές, και πως το σχολείο δίωξε πειθαρχικά τη σπουδάστρια, αντί τους βασανιστές της.

Η υπόθεση - που φέρνει το συνολικό αριθμό των έξη σπουδαστριών που μήνυσαν το σχολείο - υποστηρίζει πως “δέχτηκαν σε σοβαρή και διάχυτη παρενόχληση".

"Αυτό είναι ακόμα ένα απίστευτα θλιβερό παράδειγμα για το πώς η επαίσχυντη πολιτική της περιφέρειας έχει πλήξει τις έφηβες λεσβίες", είπε η Kate Kendell διευθύντρια της NCLR στην εφημερίδα Minnesota Independent.
"Η περιοχή πρέπει να σταματήσει να γυρνάει την πλάτη της στις έφηβες, και να αναγνωρίσει πως η παράνομη πολιτική της που ξεχωρίζει εκείνες που είναι λεσβίες είναι η αιτία που τόσα πολλές έφηβες στα σχολεία της, εξακολουθούν να βασανίζονται - λεκτικά, σωματικά και συναισθηματικά - κάθε μέρα".
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 11.8.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/minnesota.aspx