16 Αυγ 2011

L Fest λεσβιακό φεστιβάλ

Το φεστιβάλ για τις λεσβίες και τις φίλες τις, που πραγματοποιήθηκε στη Shrewsbury Showground τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, της 23ης Ιουλίου, είχε εκατοντάδες ευχαριστημένες κατασκηνώτριες που απόλαυσαν την ψυχαγωγία από τη μουσική ταινιών και από την εξουθένωση των ταχύτατων συναντήσεων-ραντεβού.

Το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων διασκέδασης υπό την αιγίδα της DIVA αντανακλά την ηλικία των θεατριών του φεστιβάλ, λεσβίες ηλικίας 18 έως 80 όλες ζωντανές κάτω από τον ήλιο.


Τα κυριότερα σημεία περιελάμβαναν παραστάσεις από κορυφαίες λεσβίες τραγουδίστριες όπως η Jill Jackson, η Jo Francis, η Christine Novelli και την τιμητική εκδήλωση αφιέρωμα της Vicky Jackson. Αναγνώσεις από πολύ αγαπημένες λεσβίες συγγράφισες όπως η Jackie Kay, η Manda Scott και η VG Lee, καθώς και ποιήτριες όπως η Jay Bernard και η Sophia Blackwell, ένας αχυρώνας μετατράπηκε σε κινηματογράφο με θέμα τo “Σαλόνι της Γιαγιάς - Grandma's Lounge'' από την Shropshire Rainbow Φεστιβάλ Κινηματογράφου και σκηνές από τη ζωή του κοινού μετατράπηκαν σε μαγικές στιγμές από το Playback Queer Θέατρο.

Η Κυριακάτικη κωμωδία από την ομάδα Γελαστές Αγελάδες στο περίπτερο Pavilion τη νύχτα κλεισίματος του φεστιβάλ, κορυφώθηκε με μια ακροβατική επίδειξη σερφ της Barbara Nice, που περιελήφθηκε στο επίσημο βίντεο  που είναι ένα μείγμα διασκέδασης κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Το L Fest είναι πνευματικό τέκνο της Cindy Edwards Stanstock Εκδηλώσεις, η οποία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη και έχει θέσει ήδη την ημερομηνία για την επόμενη χρονιά. Η ίδια είπε: "Το L Fest 2012 θα είναι 13 Ιουλίου - όχι και τόσο άτυχη μέρα για ορισμένες!"

Ποσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε την ίδια μορφή του L Fest 2012. Ξέρουμε ότι οι αριθμοί θα είναι υψηλότεροι, αλλά θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι κρατάμε τη φιλική αίσθηση πως η καθεμιά αγάπησε αυτή τη χρονιά. Πολλές έχουν ήδη κάνει κράτηση εισητηρίων στην lfest.co.uk"

Η Cindy υποσχέθηκε επίσης μια ακόμη έκπληξη εκδήλωση αργότερα αυτή τη χρονιά, που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να συμμετάσχετε στην παρέα μέσω Facebook


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.8.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/arts-entertainment/l-fest-2011-dubbed-huge-success.aspx