27 Αυγ 2011

Femidom, το πρόσφατο διαπραγματευτικό εργαλείο των γυναικών. Δ'

Το 2005, οι Διεθνής Υπηρεσίες Κοινού - PSI επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν τις ομάδες των εργαζομένων του σεξ, και τα Ιδρύματα τριτοβάθμιας φροντίδας και υποστήριξης.

Επί του παρόντος, οι πωλήσεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται.


Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια πιο στρατηγική προσέγγιση μάρκετινγκ σε αστικές αγροτικές κοινωνίες στη Ζιμπάμπουε, η UNFPA διευκόλυνε και υποστήριξε τη κυβέρνηση στη διαμόρφωση μιας Τεχνικής Υποστήριξης σχετικά με τον προγραμματισμό του γυναικείου προφυλακτικού.

 
Η TSG, που αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας του Παιδιού, του Εθνικού Συμβουλίου Οικογενειακού Προγραμματισμού της Ζιμπάμπουε, της PSI, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτισών και των χορηγών, με τη βοήθεια της κυβέρνησης στην επιχείρηση μιας έκθεσης της Έρευνας του γυναικείου προφυλακτικού, καθώς και μια ανάλυση της κατάστασης προσκομίζοντας αποδεικτικά στοιχεία για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για το γυναικείο προφυλακτικό για την περίοδο 2006-2010.

Εκτός από υποστηρικτή εκπαίδευση προφυλακτικού, η PSI χρησιμοποίησε διάφορους τρόπους για να εκπαιδεύσει το κοινό για τη χρήση προφυλακτικού.
Η Langton Ziromba είναι μια γυναίκα που έχει εκπαιδευτεί στην προώθηση των γυναικείων προφυλακτικών.


Ζει στο Budiriro όπου έχει ένα μικρό, υπαίθριο κουρείο. Η Ziromba παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα γυναικεία προφυλακτικά στις πελάτισες-ες της, τα πλεονεκτήματα για τη συντρόφισα και το σύντροφο και το πώς χρησιμοποιούνται.
Είναι μία από τις 70 κουρείς και 2.000 κομμώτριες στη Ζιμπάμπουε που έχουν εκπαιδευτεί για την προώθηση του γυναικείου προφυλακτικού.
Η Ziromba πουλάει μία από τις πιο δημοφιλής μάρκα της χώρας, το προφυλακτικό Care.


Ένας από τους εταίρους του προγράμματος αυτού είναι το Εθνικό Συβούλιο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Ζιμπάμπουε (ZNFPC).


Η Margaret Butau, λέει πως οι έρευνες του ZNFPC, δείχνουν ότι για να γίνει αποδεκτό το προϊόν και να χρησιμοποιείται από γυναίκες υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συμμετέχουν άνδρες.

"Εμείς προσαρμόζουμε τα οφέλη από το γυναικείο προφυλακτικό, σύμφωνα με την ομάδα-στόχο”, λέει, προσθέτοντας ότι συγκεκριμένα σημεία που επισημαίνονται στην παρούσα εκπαίδευση που απευθύνεται σε άνδρες περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το γυναικείο προφυλακτικό δεν είναι ασφυκτικό, όπως το ανδρικό προφυλακτικό, δεν σπάει εύκολα , η χρήση του δεν απαιτεί τη στύση και ενισχύει την απόλαυση για τη συντρόφισα και το σύντροφο. Ακόμα καλύτερα: δεν είναι ιδανικό να αποσυρθεί αμέσως μετά την εκσπερμάτωση. Πάνω απ 'όλα, λέει, είναι ευθύνη της γυναίκας.

"Όταν αυτό συζητείται με τους άνδρες, διαπιστώνουμε ότι οι άνδρες αποκτούν τη περιέργεια να δικιμάσουν το γυναικείο προφυλακτικό με την συντρόφισά τους".
Οι περισσότερες γυναίκες που ερωτήθηκαν επαίνεσαν το γυναικείο προφυλακτικό.

Αλλά είπαν πως ήταν δύσκολο να πείσουν τους συζύγους τις να το χρησιμοποιήσουν στην αρχή. Γελούσαν για το μέγεθος και το σχήμα του, αυτή ήταν πρώτη αντίδραση των συντρόφων τις, και για τις αλλαγές που έφερε στις σχέσεις τους.

"Όταν το πήρα σπίτι για πρώτη φορά, ο σύζυγός μου μάλωσε μαζί μου, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα φάει ένα γλυκό με το περιτύλιγμά του", δήλωσε μια 35χρονη από τη Dzivaresekwa. Οι περισσότερες από τις γυναίκες, δήλωσαν ότι η χρήση του γυναικείου προφυλακτικού τις έδωσε το θάρρος να συζητήσουν για το σεξ με τους συζύγους και τους συντρόφους τις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.8.11 και την μεταφράσαμε από την allafrica.com στην http://allafrica.com/stories/201108240034.html