6 Αυγ 2011

Έκκληση της American Psychological Association για την ισότητα γάμου

Η μεγαλύτερη ομάδα ψυχολόγων στον κόσμο, η Ένωση Ψυχολόγων των Ην. Πολιτειών APA, απηύθυνε έκκληση στις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αξιωματούχους να άρουν τους φραγμούς για την ισότητα του γάμου.

Μέλη στην ετήσια συνάντηση της ομάδας στην Ουάσινγκτον ψήφισαν ομόφωνα στις 3 Αυγούστου την "πλήρη ισότητα γάμου για λεσβιακά ζευγάρια". Το 2009, η APA ανακοίνωσε επίσημα την αντίθεσή της στην «επανορθωτική θεραπεία» ή “θεραπεία μεταστροφής”, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να «θεραπεύσει» τις λεσβίες. .

Η επιτροπή χάραξης πολιτικής επικαλέστηκε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο γάμος έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία των λεσβιών, όπως συμβαίνει και για τις ετερό και ότι ο αποκλεισμός των λεσβιακών ζευγαριών από το γάμο "μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική τις ευημερία".

Ο Clinton Anderson, διευθυντής του Γραφείου της APA για δυσκολίες Lbtiq, δήλωσε στην εφημείρδα USA Today: "Τώρα, καθώς η χώρα έχει πραγματικά αρχίσει να έχει εμπειρία με το γάμο των λεσβιών, η θέση μας είναι πολύ πιο σαφής και απλή – πως η ισότητα γάμου είναι η πολιτική όπου η χώρα θα πρέπει να κινηθεί”.

Οι Πολιτείες που επιτρέπουν το λεσβιακό γάμο είναι η Νέα Υόρκη, η Βερμόντ, η Αϊόβα, η Μασαχουσέτη, η Κονέκτικατ και η Νιου Χαμσάιρ, καθώς και η Ουάσιγκτον. Ένας μικρός αριθμός Πολιτειών έχει σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο πολλές λεσβίες ακτιβίστριες το θεωρούν ανεπαρκές.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την APA, λέει ότι «πολλές λεσβίες, όπως και ετερό, επιθυμούν να σχηματίσουν σταθερή, μακροχρόνια δέσμευση και στενές σχέσεις και το επιτυγχάνουν".

Προσθέτει: “Αναδυόμενα στοιχεία δείχνουν ότι οι εκστρατείες που απλώνονται σε όλες τις Πολιτείες για να αρνηθούν στα λεσβιακά ζευγάρια τη νόμιμη πρόσβαση στο πολιτικό γάμο είναι μια σημαντική πηγή άγχους για τις λεσβίες, που κατοικούν στις εν λόγω Πολιτείες και μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική τις ευεξία".

Η Evan Wolfson, ιδρύτρια και προεδρίνα της Ελευθερία του Γάμου, δήλωσε: "Η ΑΡΑ εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επαγγελματίες υγείας οι οποίες βλέπουν καθημερινά τι πραγματικά βλάπτει τις λεσβίες και την εμπειρία των οικογενειών τις, όταν τις αρνούνται την ελευθερία του γάμου.
 
"Με την ελευθερία του γάμου σε 12 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, και πιο πρόσφατα στη Νέα Υόρκη που ενώνεται με άλλες πέντε Πολιτείες καθώς και τη Περιφέρεια της Κολούμπια στον τερματισμό του αποκλεισμού από το γάμο, υπάρχει ένα βουνό των ανεπεξέργαστων στοιχείων και η εμπειρία δείχνει ότι η επέκταση την ελευθερία του γάμου, του να αγαπάς, η δέσμευση των λεσβιακών ζευγαριών, βοηθά αυτές και τις οικογένειές τις, ενώ κανείς δεν πληγώνεται καμιά.
 
"Με βάση τα στοιχεία, της APA, όπως και κάθε άλλη επαγγελματική ιατρική, επιστήμη, παιδικής ευημερίας-πρόνοιας και κοινωνική επιστημονική οργάνωση, ζητά να τεθεί τέλος στον αθέμιτο αποκλεισμό των λεσβιακών ζευγαριών και των οικογενειών τις από το γάμο και την κρίσιμη σημασία για τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομενού του δικτύου ασφάλειας που φέρνει σε ζευγάρια και τα παιδιά τις".

Το 2009, η APA ανακοίνωσε επίσημα την αντίθεσή της στην "επανορθωτική θεραπεία" ή “θεραπεία μεταστροφής”, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να "θεραπεύσει" τις λεσβίες.


Την είδηση την βρήκαμε στι 5.8.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από τη Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2011/08/05/american-psychological-association-calls-for-gay-marriage/