21 Αυγ 2011

Μια σπάνια υπόθεση λεσβοφοβίας

Δικαστήριο δεν καταλήξε σε ετυμηγορία εγκλήματος μίσους σε μια υπόθεση λεσβοφοβίας

Μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήταν αθώα λεσβοφοβικής επίθεσης, επειδή είχε ένα τατουάζ με το ουράνιο τόξο θεωρήθηκε αθώα, από προεπιλογή αφ' ότου το δικαστήριο απέτυχε να καταλήξει σε ετυμηγορία.

Η 21χρονη Lauren Proverbs, κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον της λεσβίας Gina Landon έξω από ένα καφέ στη Hertfordshire, νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αναγνώρισε πως έριξε μια γροθιά στη Landon, η οποία ήταν έξω από το καφέ με τη συντρόφισά της, αλλά ισχυρίζεται ότι ενήργησε εν αμύνη.
Λέγοντας πως το ζευγάρι τσακώνονταν δημόσια και ενήργησε για να προστατευθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, κατά την ακρόαση του δικαστηρίου ειπώθηκε πως λόγια μίσους αντηλλάγησαν πριν η κατάσταση γίνει βίαιη.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου, η Proverbs στράφηκε προς την Landon και τη συντρόφισά της απαιτόντας να μάθει "τι έλεγαν γι 'αυτήν και τη φίλη της".

Η Landon είπε στο δικαστήριο: “Η απάντησή μου ήταν: “Αν δεν σας πειράζει, μιλάμε με την κοπέλα μου” ”. Και συνέχισε: "Εκείνη [η Proverbs] με αποκάλεσε ....... λεσβία και ......... λεσβία".

Η Landon δήλωσε πως η Proverbs εξακόντισε επίσης κακοποιητικό λόγο εναντίον της συντρόφισάς της, αποκαλώντας την "Πολωνή .........” και λέγοντας ότι θα “την έχω και εγώ”.

Η Landon δήλωσε πως η Proverbs τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας της πτώση και αιμορραγία από το στόμα.
«Ήμουν λίγο ζαλισμένη εκείνη τη στιγμή, αλλά θυμάμαι να με κλωτσά με δύναμη στα πλευρά», είπε η Landon.

Όμως, στο πλαίσιο της ασυνήθιστης υπεράσπισή της, η Proverbs ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να διαπράξει λεσβοφοβικό έγκλημα επειδή έχει ένα τατουάζ με ης στα χρώματα της Ίριδας στο σώμα της.
Έδειξε στη συνέχεια μια φωτογραφία του ταταουάζ - το οποίο βρίσκεται στο γλουτό της – προς επιβεβαίωση του δικαστηρίου.
Ισχυρίστηκε πως το έκανε πριν από αρκετά χρόνια, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία με την τότε-λεσβία συντρόφισά της.

Η υπόθεση – η οποία είναι ένα σπάνιο παράδειγμα μιας λεσβίας που κατηγορεί μια άλλη λεσβία για έγκλημα μίσους - φάνηκε να προκαλεί δίλημμα στο δικαστήριο. Στο τέλος της δίκης στις 4 Αυγούστου, το δικαστήριο δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε ετυμηγορία για την κατηγορία της σωματικής βλάβης.

Η Εισαγγελέας Alison Ginn, μετά από διαβούλευση με την Landon, είπε ο δικαστής Stephen Farrell πως η Landon δεν θα επιδιώξει νέα δίκη.

Αντ 'αυτού, εξέδωσαν αθωωτική ετυμηγορία.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.8.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/jury-fail-to-reach-verdict-in-lesbian%27s-hate-crime-trial.aspx