28 Απρ 2012

Οχι πια σεξ παρακαλώ

Οχι πια σεξ παρακαλώ, είμαστε ρομαντικές

Συζητάμε με λεσβίες που λένε όχι στο σεξ

“Είμαι σε μια ανοιχτή σχέση με δύο συντρόφισες 17 μήνες τώρα," γράφει η 24χρονη Kayleigh Green.

Τυχερή, σκέφτομαι.

Δύο συντρόφισες και μια ανοιχτή σχέση, αυτή προφανώς σημαίνει αρκετή και συχνή σεξουαλική επαφή. Αλλά η Kayleigh είναι ασεξουαλική, καθώς αυτή ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σεξουαλική έλξη προς τις άλλες, προσθέτοντας ως προειδοποίηση: "Αλλά ασεξουαλικότητα είναι όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή για αυτή η καθεμία έχει τον δικό της ορισμό και τη βιώνει με διαφορετικό τρόπο".

Σε γενικές γραμμές, ορίζεται ως έλλειψη σεξουαλικής έλξης προς τις άλλες ή ως έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ, σκεφτείτε ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ασεξουαλικό, και αν υπήρξε μια πολύ μικρή έρευνα σχετικά με το θέμα, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ υψηλότερος.

Σιγά το πράγμα, μπορεί να λέτε. Είμαι βέβαιη ότι, αν σκεφτείτε το ράγισμα της καρδιάς σας, μετά τη διάλυσή μιας σχέσης από το παρελθόν σας, αν ένα τζίνι είχε έρθει και ανακοίνωνε: “Μπορώ να σε κάνω ασεξουαλική!", θα είχατε άρπαξει την ευκαιρία. Πόσο θαυμάσιο θα ήταν να αποκόψεις τα περίπλοκα πράγματα: τη στενοχώρια, τη ζήλια, την απόσπαση της προσοχής. Εκτός από αυτό δεν είναι τόσο υπέροχο, σύμφωνα με την πλειονότητα των ασέξουαλ που αναφέρουν αισθήματα απομόνωσης, μοναξιάς και κοινωνικού αποκλεισμού από την κοινωνία που όλο και περισσότερο οδηγείται από το σεξ και τη σεξουαλικότητα.

Με πολλές να συγχέουν την ασεξουαλικότητα με την αποχή από το σεξ, οι ασεξουαλικές έχουν βασανισθεί από παρερμηνείες για χρόνια. Σε γενικές γραμμές, η αποχή από το σεξ είναι μια επιλογή, ενώ ασεξουαλικότητα αποτελεί προϋπόθεση. Αλλά τα τελευταία χρόνια αυτή η παρεξηγημένη ομάδα έχει αρχίσει να βρίσκει τη θέση της στην κοινωνία.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο τεύχος της Diva που κυκλοφορεί τον Απρίλιο.


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.4.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Julia Thompson στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/no-sex-please-we-are-homoromantic.aspx

Η φωτογραφία είναι της Angela Davis