20 Απρ 2012

Το κατάστημα “Urban Outfitters” διαφημίστηκε με ένα λεσβιακό φιλί

Σε κατάστημα μόδας προκάλεσε σκάνδαλο ένα λεσβιακό φιλί

Ένα λεσβιακό φιλί στο κατάστημα “Urban Outfitters” δυσαρέστησε την ομάδα “Ένα Εκατομμύριο Μητέρες”.

Το να ξεφυλλίζεις ένα κατάλογο Urban Outfitters και να δεις μια εικόνα δύο νεαρών γυναικών να φιλιούνται δεν θα θεωρηθεί ως πρόβλημα από τις περισσότερες, εκτός αν, δηλαδή, είστε μέλος της αντι-λεσβιακής ομάδας “Ένα Εκατομμύριο Μητέρες”, η οποία είπε στις γονείς να μποϊκοτάρουν το κατάστημα.

Οι θυμωμένες “μητέρες” δημοσίευσαν ένα μήνυμα στο Facebook λέγοντας στις οπαδούς τις (αν έχει απομείνει καμιά), πως πίστευαν ότι η αφίσα δύο γυναικών να φιλιούνται, δεν θα πρέπει να εκτίθεται στα μάτια των εφήβων, διότι "Το περιεχόμενο είναι προσβλητικό και ακατάλληλο για μια έφηβη – που είναι ο στόχος πελατείας της εταιρείας". Η ομάδα συμβούλευσε τις γονείς να διαγραφούν από την λίστα καταλόγων και να την πετάξουν.

Στην πραγματικότητα, είναι απίθανο τα μέλη της ομάδας “Ένα Εκατομμύριο Μητέρες” θα λογοκρίνουν τις εικόνες και θα συστήσουν στις κόρες και τους γιούς να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές. Η βιομηχανία της μόδας γίνεται ολοένα και πιο κορεσμένη με τις εικόνες των γυναικών που φλερτάρουν με την ιδέα ότι είναι λεσβίες και αυτό αντανακλά το πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Το Urban Outfitters δεν είναι το πρώτο κατάστημα που προβάλει δύο γυναίκες να φλερτάρουν μεταξύ τις. Η γαλλική αλυσίδα, Versace, και η H & M έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα γυναικεία μοντέλα στις διαφημίσεις τις για να προσθέσουν μια «νευρικότητα» στην ποιότητα της γυναικείας σεξουαλικότητας στις μάρκες τις.

Οι διαφημίσεις πρέπει να κάνουν δύο πράγματα: να πουλούν τα ρούχα και να μιλούν για τη μάρκα. Αυτό το είδος της εικόνας κάνει ακριβώς αυτό. Αλλά η μόδα είναι ένα άστατο παιχνίδι.

Στο παρελθόν, το Urban Outfitters έχει επικριθεί σε συμμετοχή του με αντι-λεσβιακές ΜΚΟ, ιδρύματα και οργανώσεις. Ο Richard Hayne, πρόεδρος της εταιρείας είναι γνωστό πως δώρισε χρήματα στο γερουσιαστή Rick Santorum του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των Ην. Πολιτειών ο οποίος είναι κατά της λεσβιακής γονικότητας και των λεσβιακών σχέσεων.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.4.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Amirah valu στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/urban-outfitters-lesbian-ad-angers-one-million-momss.aspx