28 Απρ 2012

Ένα ζευγάρι λεσβιών θα μοιραστεί δείγμα σπέρματος

Ένα ζευγάρι λεσβιών από τη Βρετανική Κολομβία οφείλει να διαμοιράσει ένα δείγμα σπέρματος από δότη με τον ίδιο τρόπο που θα μοιραστεί τα άλλα περιουσιακά στοιχεία τις, ως μέρος του χωρισμού τις.

Το καναδικό ζευγάρι, γνωστές ως J.C.M. και A.N.A., ήταν μαζί για πολλά χρόνια πριν από το χωρισμό το 2006.

Ως ζευγάρι η καθεμία έχει ένα παιδί από δείγμα σπέρματος δότη που αγόρασαν συλλογικά. Το δείγμα, προέρχεται από έναν μόνο δότη, αποτελείται από δεκατρείς σωλήνες – από το οποίο μόνο ένα μέρος χρησιμοποιήθηκε.

Το υπόλοιπο διατηρήθηκε στη Κλινική Γονιμότητας Genesis του Βανκούβερ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Vancouver Sun, το πρόβλημα ξέσπασε το 2009 όταν μια από τις δύο - η JCM - ήθελε να αποκτήσει άλλο ένα παιδί με μια νέα συντρόφισα, χρησιμοποιώντας το ίδιο σπέρμα, έτσι θα σχετίζεται βιολογικά με τα άλλα της παιδιά.

Η A.N.A. εξέτασε την αίτηση, αλλά απάντησε ότι θα προτιμούσε το σπέρμα να καταστραφεί.
Ως αποτέλεσμα, η J.C.M ξεκίνησε μια δικαστική υπόθεση εναντίον της πρώην συντρόφισάς της.

Χθες, στο Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης η Loryl Russell αποφάνθηκε ότι οι δυο πρώην συντρόφισες πρέπει να μοιραστούν το υπόλοιπο δείγμα εξίσου.
«Θεωρώ ότι τα υπόλοιπα 13 δείγματα πρέπει να κατανεμηθούν μεταξύ των δύο μερών. Υποθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν, ή ότι δεν είναι πρακτικό, να διαχωρίσει ένας σωλήνας δείγματος στη μέση, εγώ απονέμω με τη δικαστική απόφαση επτά σωλήνες δείγματος στην ενάγουσα, J.C.M, και έξι σωλήνες δείγματος στον εναγόμενη, A.N.A.", έγραψε η κα. Russell.


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.4.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/court-orders-lesbians-split-donor-sperm-sample-along-with-other-assets.aspx