26 Απρ 2012

Νομοσχέδιο προστασίας στην "θεραπεία" μεταστροφής

Το νομοσχέδιο της Καλιφόρνια αποσκοπεί να προστατεύσει τις νεαρές λεσβίες από τη αποκαλούμενη "θεραπεία μεταστροφής"

Με τη συνδρομή της οργάνωσης Lbtiq Iσότητα στην Καλιφόρνια, ο νόμος 1172, θα αναγκάσει τις ψυχοθεραπεύτριες-ές να προειδοποιούν τις Lbtiq ασθενείς για την πιθανή ζημία από τέτοιες πρακτικές και, ότι αυτές οι πρακτικές δεν υποστηρίζονται από την ιατρική έρευνα.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο έχει γραφτεί από τον γερουσιαστή Ted Lieu, έναν γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Αν και είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από ορισμένες ομάδες, θα απαγορεύει σε οποιαδήποτε κάτω των 18 ετών να υποβάλλεται σε θεραπεία για τη σεξουαλικότητάς της.

Επιπλέον, όλες οι θεραπεύτριες θα απαιτούν επίσης τη συγκατάθεση της πελάτισας πριν προχωρήσουν σε θεραπεία, προσθέτει η εφημερίδα LA Weekly.

"Είναι πολύς καιρός που κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να θέσουμε ένα τέρμα στη χρήση της τακτικής “θεραπείας” που δεν έχει ισχυρή επιστημονική βάση και είναι αιτία δια βίου ζημίας”, λέει η Clarissa Filgioun, Προεδρίνα Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης Ισότητα της Καλιφόρνια, σε ανακοίνωση Τύπου.


Την είδηση τηνβρήκαμε στις 25.4.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/category/news/california-bill-hopes-to-protect-youth-from-conversion-therapy.aspx