9 Απρ 2012

Κομμένο το σεξ


Στον μικρόκοσμο μας το έχουμε χρησιμοποιήσει συχνά αυτό το κόλπο. Δεν στρώνει να γίνει άνθρωπος; Κομμένο το σεξ. Όμως κι οργανωμένα και μαζικά έχει συμβεί πολλές φορές και συμβαίνει ακόμα. Η απεργία στο σεξ είναι παλιά ιστορία και για άλλη μια φορά η ελλάδα πρωτοστατεί (τότε γιατί τώρα...άστα). Η Λυσιστράτη είναι η εμπνεύστρια της ιδέας να χρησιμοποιηθεί το σεξ σαν μέσο πίεσης για να φτάσεις σ αυτό που θες. Τότε – επί Λυσιστράτης- το ζητούμενο ήταν η ειρήνη. Από τότε το παράδειγμα μας το πήραν κι άλλοι.

Τον Οκτώβριο του 1997, ο αρχηγός του στρατού της Κολομβίας, στρατηγός Manuel Bonnet έκανε δημόσια έκκληση στις συζύγους και φίλες των κολομβιανών αριστερών ανταρτών, εμπόρων ναρκωτικών, και παραστρατιωτικών πάλι με σκοπό την ειρήνη. Τα κατάφερε. Αλίμονο Το χουμε ξαναπεί ότι το σεξ είναι όπλο.(ειρηνικό φυσικά). Το λέει κι η Βίσση ''Έρωτα ή πόλεμο, τι ζητάς απ᾽τα δυό'' . Άρα και τα δύο μαζί γιόκ.

Τον Σεπτέμβριο πάλι του 2006 δεκάδες συζύγοι και φίλες των μελών της συμμορίας Pereira πάλι στην Κολομβία ξεκίνησε πάλι απεργία σεξ που ονομαζόταν Huelga de las piernas cruzadas (η απεργία των σταυρωμένων ποδιών) για να να περιορισθεί η βία των συμμοριών, σε απάντηση σε 480 θανάτους που οφειλόταν στον πόλεμο των συμμοριών στην περιοχή τους. Το 2010 το ποσοστό δολοφονιών της πόλης μειώθηκε κάτω από το 26,5%. Άρα η αντίσταση δικαιώνεται.

Στην Κένυα τον Απρίλιο του 2009 οι γυναίκες κατέφυγαν στο ίδιο ακριβώς σκληρό και για αυτές μέτρο (ποιός είπε ότι στις γυναίκες δεν αρέσει το σεξ;) προσπαθώντας να συνετίσουν τον πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας που είχαν ξεφύγει. (Σου μπήκαν ιδέες ή ακόμα; )

Στην Λιβερία τώρα το 2003 η Leymah Gbowee και μια οργάνωση γυναικών για την ειρήνη κατέφυγαν κι αυτές σε απεργία σεξ ώστε να σταματήσει ένας δεκατετράχρονος εμφύλιος και να έρθει η ειρήνη. Τα κατάφεραν και μάλιστα έφεραν και την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στη χώρα την Ellen Johnson Sirleaf.

Στις Φιλλιπίνες το καλοκαίρι του 2011 οι γυναίκες κατέφυγαν στην απεργία σεξ και πάλι για να καταφέρουν ειρήνη στην αγροτική περιοχή του Mindanao όπου δυό χωριά πλακωνόντουσαν για καιρό.

Πρίν λίγες μέρες μάθαμε ότι οι πόρνες πολυτελείας της Ισπανίας έπαψαν να δέχονται για πελάτες τραπεζικούς για να τους πιέσουν και να αλλάξουν στάση απέναντι σε νοικοκυριά και εταιρίες. (για άλλη μια φορά δικαιώνεται η φήμη ότι οι πουτάνες είναι καλόκαρδες).
Η επόμενη απεργία σεξ που έχει ανακοινωθεί στην Αμερική όπου μια ομάδα φιλελεύθερων γυναικών ζητάει από τις Αμερικάνες να ξεκινήσουν μια απεργία σεξ από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαίου με σκοπό να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τον έλεγχο των γεννήσεων και την αντισύλληψη.

Ορίστε! Εμείς πότε θα αναλάβουμε πρωτοβουλία; Πότε θα αποφασίσουμε να στερήσουμε το σεξ από τον άντρα μας ή το φίλο, αν αυτός είναι πολιτικός κι εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς, είναι συνδικαλιστής στη ΔΕΗ κι έχει ανάμιξη στα τελευταία σκάνδαλα, χτίζει παράνομα, θάβει αρχαία, δίνει φακελάκια, παίρνει φακελάκια, δωροδοκεί διαιτητές, δουλεύει σε ασφαλιστικό ταμείο κι έχει φάει τα λεφτά, διορίζει πριν τις εκλογές, ψηφίζει με ιδιοτέλεια.. Ε;; Όλοι κάπου την έχουν λερώσει τη φωλιά τους. Δεν ήρθε η ώρα να βάλουμε μυαλό έστω και με τον εκβιασμό μέσω του σεξ;

ΥΓ: Μην στείλετε από κάτω παρακαλώ, σχόλια του τύπου ''δεν γίνονται αυτά ρε Μαρία, θα βρούν εύκολα απεργοσπάστριες Ρωσίδες ή κι Ελληνίδες..'' Στείλτε ιδέες, μπορεί να φανούν χρήσιμες..


Την είδηση και τη φωτογραφία την βρήκαμε στις 4.4.12 από το blog mary mary στην http://www.marymary.gr/blog/item/754-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BE