29 Οκτ 2016

Λεσβίες καταγγέλουν τον σεξισμό των γκέι Α'


Λεσβίες καταγγέλουν τη συμπεριφορά των γκέι: Ακόμη και στην λεσβιακή και γκέι κοινότητα υπάρχει σεξισμός. © REUTERS 

Λεσβιακή κατακραυγή - αλλά "πολλοί γκέι αγνοούν το σεξισμό"

Οι λεσβίες αισθάνονται διακρίσεις από τους γκέι. Ενώσεις των γκέι χαιρετίζουν τη συζήτηση.

Οι δηλώσεις της Λεσβιακής Οργάνωσης της Ελβετίας είναι σκληρές, «Έχουμε πάρα πολλούς γκέι, οι οποίοι εκφράζονται, ενώ είναι παρούσες λεσβίες ή ετερό γυναίκες, χυδαία και κάνουν υποτιμητικά σχόλια για τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα. Έχουμε πολλούς γκέι που αγγίζουν τις γυναίκες και δείχνουν έλλειψη σεβασμού για την προοπτική της σωματικής ακεραιότητας και νομιμοποιούν το γεγονός ότι είναι γκέι".

Το απόσπασμα από το δελτίο τύπου χθες δίνει εύκολα μια ιδέα ότι ο σεξισμός δεν σταματά μπροστά από την Lgbtiq κοινότητα. Αυτός ο συνδυασμός των γραμμάτων αναφέρεται σε ανθρώπους που δεν συμμορφώνονται με την ετεροκανονιστική εικόνα.

Περαιτέρω προτρέπει την Λεσβιακή Οργάνωση της Ελβετίας (LOS) για μεγαλύτερη προβολή των λεσβιών εντός και εκτός της κοινότητας. Ζητά να επικρίνουν το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης γράφουν κυρίως για τους γκέι, ακόμη και αν εννοούν πραγματικά τις λεσβίες, γκέι και τρανς.(π.χ μιλούν για γκέι γυναίκες).

"Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν πλούσιους προνομιούχους, λευκούς γκέι ως εκπροσώπους μιας κοινότητας, η οποία πιο ποικιλόμορφη δεν θα μπορούσε να είναι", λέει η Lovis Cassaris, συμπρόεδρος της LOS. "Ειδικά εν όψει του σεξισμού και της διασύνδεση της φύσης των κοινωνικών κατηγοριοποιήσεων όπως η φυλή, η τάξη και το φύλο, όπως εφαρμόζονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή ομάδα, θεωρούνται ως δημιουργία επικαλύψεων και αλληλοεξαρτώμενα συστήματα διακρίσεων ή αποκλεισμών είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τη δική μας φωνή".

Συχνά υπάρχουν οι προνομιούχοι άνδρες που δεν αμφισβητούν το καθεστώς τους και δεν ευαισθητοποιούνται για τη σπουδαιότητα των κοινωνικών κατηγοριών, όπως το φύλο, η εθνικότητα ή η τάξη. Αυτοί οι άνδρες, λέει η Lovis Cassaris όταν μιλά για gay σεξισμό στη δική τους τάξη.


Βρίσκεστε στο Α' μέρος της είδησης για να βρεθείετε στο Β' μέρος πατήστε εδώ.




Την είδηση την βρήκαμε και την μεταφράσαμε από την http://www.aargauerzeitung.ch/leben/leben/der-lesbische-aufschrei-doch-vielen-schwulen-ist-dieser-sexismus-nicht-bewusst-130672926