22 Οκτ 2016

Τα λεσβιακά δικαιώματα διακυβεύονται στις εκλογές


Γιατί χθεσινοβραδινή συζήτηση αποδεικνύει ότι τα λεσβιακά δικαιώματα διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές των Ην. Πολιτειών

Έχουμε ακούσει πολλά πράγματα από την υποψήφια-ο κατά τη συζήτηση χθες το βράδυ. Αλλά δεν υπάρχει καμία συζήτηση για ένα πράγμα: 

Τα λεσβιακά δικαιώματα διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές. 
Η επόμενη-ος πρόεδρος είναι πιθανό να διορίζει αρκετές δικαστίνες-ές στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλάζοντας τη σύνθεση του πάγκου για τη γενιά που έρχεται. Ο ένας υποψήφιος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στις δικαστίνες-ές ένα όνομα στο μοντέλο του αείμνηστου Δικαστή Antonin Scalia, ο οποίος διαφώνησε με την υπόθεσή μας Lawrence κατά Texas. Για την υπόθεση έγραψε, "Πολλές Αμερικανίδες-οί δεν θέλουν πρόσωπα που ασκούν ανοιχτά την λεσβιακή συμπεριφορά ως συνεργάτιδες στην επιχείρησή τις-τους , ως ηγέτιδες προσκόπων για τα παιδιά τις, ως εκπαιδευτικές στα σχολεία των παιδιών τις, είτε ως οικότροφους στο σπίτι τις-τους" και βλέπουν αυτό ως «προστασία των ίδιων και των οικογενειών τις-τους από έναν τρόπο ζωής που πιστεύουν ότι είναι ανήθικος και καταστροφικός".

Προφανώς με αυτό θα πρέπει να έχετε πρόβλημα. Παρά την πρόσφατη νίκη του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας που έκανε το γάμο ισότιμα διαθέσιμο σε λεσβιακά ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλά θέματα κρίσιμης σημασίας για την λεσβιακή κοινότητα είναι πιθανό να έρθουν ενώπιον του Δικαστηρίου και πάλι σύντομα. Ένας νομικός στο καλούπι του Δικαστή Scalia θα μπορούσε να απειλήσει την ισότητα του γάμου, την προστασία από επιθέσεις στις τράνς και να εμποδίσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη τις οροθετικές.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να γυρίσουμε πίσω τώρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δικαστίνες-ές που να κατανοούν ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που διασφαλίζονται από το Σύνταγμά μας ισχύουν εξίσου και για τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές καθώς και τις οροθετικές.
Εκτός από την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, υπάρχουν 99 κενές θέσεις στον ομοσπονδιακό πάγκο σε όλη τη χώρα - και η επόμενη-ος πρόεδρος θα επιλέξει αυτές τις δικαστίνες-ες. Ενώ έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, οι έγχρωμες και οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε όλα τα επίπεδα του ομοσπονδιακού δικαστικού συστήματος, και εξακολουθεί να υπάρχει μόνο μια ανοιχτά λεσβία, αμφισεξουαλική δικαστίνα σε κάθε ομοσπονδιακό εφετείο.

Βάλτε λοιπόν στην άκρη όλη τη ρητορική και το στόμφο. Η εκλογή αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική.


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.10.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.lambdalegal.org/blog/20161020_debate-election-lgbt-rights-at-stake