8 Οκτ 2016

Η λεσβία Pussy Galore του James Bond


Η λεσβία Pussy Galore του James Bond 
Τι είναι σε ένα όνομα; Υπάρχει κάτι στον χαρακτήρα της Pussy Galore στο σύμπαν του James Bond που οι άνθρωποι το βρήκαν μυστηριώδες. Αλλά τώρα μπορεί να πει: ακριβώς όπως ο μυστικός πράκτορας είχε την άδεια να σκοτώνει, η Pussy Galore έχει το δικό της μερίδιο στα μυστικά. Αλλά το πιο σημαντικό θα αποκαλυφθεί στο νεότερο μυθιστόρημα του James Bond όπου αυτή είναι στην πραγματικότητα λεσβία


Αν και η Pussy Galore κοσμήσει μόνο μια φορά τις ταινίες του James Bond, άφησε ένα αρκετά ανεξίτηλο σημάδι στο μυαλό των ανθρώπων. Όπως φαίνεται στην ταινία Goldfinger το 1964, η Pussy Galore ήταν ο δεύτερος πιο αγαπημένος γυναικείος χαρακτήρας σε αυτή τη σειρά, δίπλα στην Ούρσουλα Άντρες "Γλυκός Αναβάτης". Είχε, επίσης, το πιο δημοφιλές όνομα μεταξύ των γυναικών του Bond.


Η Pussy Galore δεν είναι μυστικό 
Ωστόσο, σύμφωνα με το αρχικό βιβλία του Ian Fleming, η Pussy Galore ήταν πάντα μια λεσβία. Αυτό ποτέ δεν μεταφράστηκε στην ταινία Goldfinger και ως εκ τούτου, αναγκάστηκε να παραμείνει κρυφή η σεξουαλικότητά της για δεκαετίες.

Ευτυχώς, το νέο βιβλίο του James Bond, Trigger Mortis- γράφτηκε από τον Anthony Horowitz με την επιτροπία του Ίαν Φλέμινγκ καταφέρνει να το διορθώσει αυτό καθώς συνεχίζει την ιστορία δύο εβδομάδες μετά την λήξη της ταινίας Goldfinger. Στο βιβλίο του Horowitz, ο James Bond προσλαμβάνει μια γυναίκα εκπαιδεύτρια για να τον διδάξει πώς να συναγωνίζεται. Ο Bond είναι ο Bond, ο Πράκτορας 007 που σαγηνεύει τη γυναίκα- αλλά στη συνέχεια διακόπτεται όταν έχει να διασώσει την Pussy Galore.
Το λάκτισμα εδώ είναι οι δυο γυναίκες που στη συνέχεια παρέμειναν μαζί ως εράστριες-ερωμένες αργότερα.

Τώρα, αν έχετε σκεφτεί ότι ποτέ δεν υπήρξε κάτι για την Pussy Galore εσείς δεν θα μπορούσατε να βάλετε το δάχτυλό σας επάνω, θα είχατε δίκαιο. Ήταν, ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες του Bond, πάντα ήταν λίγο ψυχρή προς τον James Bond. Όπως είπε στην ταινία προς τον Bond: "Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη προσπάθεια γοήτευσης. Έχω ανοσία".

Στο μυθιστόρημα Goldfinger, η Pussy Galore υποδύθηκε μια λεσβία γυμνάστρια καλλιτέχνιδα που μετατράπηκε σε διαρρήκτρια γάτα. Επιπλέον, είπε μια φορά στον Bond ότι έγινε μια λεσβία, επειδή είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από το θείο της όταν ήταν 12 ετών. Φυσικά, το 1964, ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για ένα λεσβιακό χαρακτήρα, πολύ περισσότερο σε μια εμπορική ταινία.


Η ταραχοποιός Pussy Galore 
Αλλά τώρα με την Pussy Galore δημόσια εκ-δηλωμένη και υπερήφανη- ίσως η μόνη γυναίκα του Bond σήμερα με το βαθύτερη υπογράμιση προφανή- αυτή μπορεί να είναι ελεύθερη να συνεχίσει την παράδοση της ότι είναι μια ταραχοποιός.
Μετά από όλα, το όνομα του χαρακτήρα της άλλαξε σε Kitty Galore στην ταινία για να ευχαριστήσουν τις λογοκρίτριες των Ην. Πολιτειών το 1964. Επιπλέον, οι ιθύνουσες-ντες της Goldfinger, συμπεριλαμβανομένου του Honor Blackman που έπαιξε το χαρακτήρα, το έκανε πειράζοντας το κοινό σχετικά με την αληθινή σεξουαλικότητά της σε μερικές γραμμές. Με κάνει να αναρωτιέμαι: τι περαιτέρω προβλήματα θα έχουν αιτία την Pussy Galore τον 21ο αιώνα;


Την είδηση την βρήκαμεστις 22.9.2015 και την μεταφράσαμε από την http://www.lesbiannews.com/a-lesbian-pussy-galore-for-james-bond/