9 Οκτ 2016

Πως είναι το να είσαι σε μια λεσβιακή σχέση;


Πως είναι το να είσαι σε μια λεσβιακή σχέση;
Λοιπόν, γνωρίζετε ήδη πως είναι να πηγαίνεις στο πρώτο ραντεβού με μια κοπέλα, όταν είσαι κοπέλα. Αυτή τη φορά ας συζητήσουμε τι περιμένετε όταν είστε ήδη σε μια λεσβιακή σχέση. Δηλαδή, αν αυτό είναι το δεύτερο ραντεβού, είναι μια U-Haul *1



Παρατήρηση 1: Το 50% είναι συζήτηση
Ας το παραδεχτούμε: οι γυναίκες μιλούν. Μπορεί να υπάρχουν και σιωπηλές ανάμεσά μας, αλλά βάζοντας δύο γυναίκες μαζί οι πιθανότητες στο επίπεδο ομιλίας θα ανέβουν ένα επίπεδο. Βάλτε δύο γυναίκες σε μια σχέση, μετά το σεξ, μάλλον θα περάσουν τη νύχτα μιλώντας. Η ομιλία στην πραγματικότητα είναι η σημαιοφόρος των λεσβιακών σχέσεων, και ποτέ οι λεσβίες δεν εξαντλούν τα πράγματα για τα οποία συζητούν.


Παρατήρηση 2: 50% είναι σεξ
Αν οι λεσβιακές σχέσεις είναι 50% ομιλία, πιθανόν αναρωτιέστε τι είναι το άλλο μισό. Είναι το να κάνουν έρωτα.
Όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η θεωρία λεσβιακό κρεβάτι του θανάτου, *2 πολλές από τις λεσβίες αντέδρασαν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άλλη σημαιοφόρος των λεσβιακών σχέσεων είναι το σεξ.
Αναμένετε στη σχέση σας να κάνετε σεξ στο 50% του χρόνου. Όσο προχωράτε, θα ανακαλύψετε πράγματα για την άλλην σεξουαλικά. Γι 'αυτό δεν εξαφανίζεται το σεξ πραγματικά όπως υποδηλώνει η θεωρία του κρεβατιού του θανάτου.


Παρατήρηση 3: Υπάρχει περισσότερο κλάμα
Δεν υποτιμάτε το κλάμα, οι γυναίκες είναι συναισθηματικά όντα. Έτσι αναμένουμε στις λεσβιακές σχέσεις να υπάρχουν τεράστια, συναισθηματικά επιχειρήματα. Αυτά συνήθως οδηγούν και τις δυο στο να κλαίτε.
Αυτό οδηγεί στη συνέχεια και τις δύο από σας να μιλάτε για τα συναισθήματά σας. Στη συνέχεια, μπορεί να κάνετε καυτό "διορθωτικό" σεξ μετά. (Δείτε παρατήρηση 2). Μπορεί να ξανασκεφτείτε τη σχέση σας κ να βρείτε να "νέα" λύση στα θέματα που σας απασχολούν.


Παρατήρηση 4: η περίοδος θα γίνει πιο κατανοητή από ποτέ 
Σε αντίθεση με τις ετερό σχέσεις - όπου οι άνδρες δεν αποδίδουν καμία συναισθηματική αντίδραση στη διάσημη και στην εξαντλητική χρήση της περιόδου, οι γυναίκες εράστριες-ερωμένες μπορούν να διακρίνουν ό,τι είναι μια πραγματική αντίδραση της περιόδου και τι επέφερε η περίοδος. *3
Ξέρουν τι αισθάνονται καθώς τις αγγίζουν. Για παράδειγμα: "Αγάπη μου, τα μάτια σου είναι λίγο διεσταλμένα 'οταν λες μην αργήσεις. Νομίζω ότι σύντομα θάχεις περίοδο".


Παρατήρηση 5: Μπορείτε να περάσετε τη νύχτα μαζί και ποτέ να μην ανησυχείτε για τα ρούχα
Εάν δεν ζείτε μαζί (ήδη!), ξέρετε πως είναι. Μερικές φορές, χωρίς καμιά να το περιμένει, θα καταλήξετε να περάσετε το βράδυ μαζί. Αυτό ισχύει ακόμα και για τις ετερό σχέσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να πάτε στο σπίτι την επόμενη μέρα φορώντας τα ίδια ρούχα. Μπορείτε να δανειστείτε από την εράστρια-ερωμένη ρούχα για την εργασία σας την επόμενη μέρα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.3.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.lesbiannews.com/whats-it-like-to-be-in-a-lesbian-relationship/ 
 
*1 U-Haul= Μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις λεσβίες που κινούνται πολύ γρήγορα προς δέσμευση. Προέρχεται από το ανέκδοτο: Τι κάνουν οι  λεσβίες στο δεύτερο ραντεβού; Μετακόμιση-U-Haul: Η Jennifer και η Melissa είναι το κλασικό ζευγάρι U-Haul, που μετακόμισαν να ζήσουν από κοινού αφ' ότου γνωρίζονταν μόλις ένα μήνα! 

*2 Οι λεσβίες όπως κ όλα τα ζευγάρια μετά από καιρό περιορίζουν την συχνότητα του σεξ ή μετά από αρκετά χρόνια δεν κάνουν σεξ. Αλλά δεν είναι ο κανόνας απαραίτητα, πολλά ζευγάρια επιμηκύνουν τις σεξουαλικές σχέσεις τις με πολλούς τρόπους. 

*3 Άλλο ένα πατριαχικό και για αυτό βαθειά ετερο-σεξιστικό στερεότυπο. Η περίοδος επηρεάζει με έναν δήθεν τρόπο, που "δικαιολογεί" κάθε είδους περίεργης ή την πλέον αλλόκοτη συμπεριφορά. Π.χ εγληματολόγοι έχουν ισχυριστεί πως πολλές γυναίκες έχουν διαπράξει δολοφονίες επειδή είχαν περίοδο. 

Προφανώς και δεν αποτελούν πάγιους κανόνες οι παρατηρήσεις, οι λεσβιακές σχέσσεις δεν διέπονται από τόσο ξεκάθαρους κανόνες, αντιθέτως τείνουν να μην έχουν κανόνες. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζουμε εμπειρικά ως λεσβιακή κοινότητα αλλά κ από έρευνες -που γίνονται από καιρού εις καιρόν.