1 Σεπ 2012

O Nils Pickert φορά φούστες χάριν του γιού του


Γερμανός πατέρας φοράει γυναικεία ρούχα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον cross-dressing 5χρονο γιο του

Το μικρό αγόρι ήρθε σε δύσκολη θέση αφ' ότου τον πείραζαν στο νηπιαγωγείο, ο Nils Pickert λέει ότι θέλει να είναι πρότυπο για τον 5χρονο

Όταν 5χρονο αγόρι άρχισε να φοράει φούστες και φορέματα, συχνά οι συμμαθήτριες-ές του και άλλες-οι τον χλεύασαν ή κάρφωναν το βλέμμα πάνω του.
Έτσι, ο πατέρας του αποφάσισε πως υπήρχε μόνο μία λύση - να ξεκινήσει κι αυτός το cross-dressing επίσης, ως ένδειξη στήριξης.
Η οικογένεια ζει σε ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό στη νότια Γερμανία, αλλά ο Nils Pickert ισχυρίζεται η ριζοσπαστική απόφασή του έχει δώσει εμπιστοσύνη στην επιλογή του γιου του.

Οι μακριές φούστες με ελαστικές ζώνες “με βολεύουν ούτως ή άλλως”, είπε ο κ. Pickert στο γερμανικό γυναικείο περιοδικό Emma.
Το ζευγάρι ζούσε στο δήμο του Kreuzberg στο κοσμοπολίτικο Βερολίνο, όπου υπήρχε μικρή ή καμία αντίδραση στο να φορά ο γιος του κ. Pickert φορέματα.

Το θέμα θα μπορούσε να προκαλέσει απλά συζήτηση μεταξύ των γονέων, είπε, για το αν το να το επιτρέψουν ήταν «σοφό ή γελοίο». Για τον ανοιχτόμυαλο κ. Pickert, δεν ετέθει ποτέ ούτε καν ως ερώτηση.
Μερικές φορές θα φορούσε φόρεμα ή φούστα και ο ίδιος, κατά τη διάρκεια ήπιων καιρικών συνθηκών.
Όταν μετακόμισαν σε μια «πολύ παραδοσιακή, και πολύ θρησκευόμενη” μικρή πόλη, όμως, ο γιος του κ. Pickert βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση με το να φορά γυναικεία ρούχα στο νηπιαγωγείο - και ρώτησε τον πατέρα του αν θα μπορεί να ντύνεται και πάλι.

«Δεν ήθελα να πω στο γιο μου να μην φοράει φορέματα και φούστες», είπε ο κ. Pickert. «Aπέμενε μόνο μια επιλογή: Να γίνω ανοιχτόμυαλος για τον μικρό φίλο μου και να φορέσω μια φούστα.
«Πάνω από όλα, δεν μπορείς να περιμένεις από ένα παιδί προσχολικής ηλικίας να έχουν την ίδια ικανότητα να διεκδικήσει ως ενήλικας χωρίς πρότυπο. Και έτσι έγινα το πρότυπό του.

“Για αυτό και σήμερα είμαι ευγνώμων για αυτή τη γυναίκα που κάρφωσε το βλέμμα της σε μας στο δρόμο ώσπου κτύπησε σε μια κολόνα του δρόμου. Ο γιος μου γέλασε δυνατά, και την επόμενη μέρα ψάρεψε ένα φόρεμα από το βάθος της ντουλάπας του. Αρχικά μόνο για το Σαββατοκύριακο. Αργότερα, επίσης, για το νηπιαγωγείο”.
Ο κ. Pickert λέει επιλογή του γιου του είναι θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την πόλη - και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για το δικό του ρόλο σε αυτή.

Αυτοαποκαλείται “μικρό μέρος του εαυτού του που κάνει μια “τρέλα” από καιρού εις καιρόν, από πεποίθηση”.
Και πρόσθεσε: «Τι κάνει τώρα ο μικρός τύπος; Βάφει τα νύχια του. Νομίζει ότι δείχνουν χαριτωμένα και τα δικά μου βαμμένα νύχια, επίσης.

«Απλά χαμογελά, όταν άλλα αγόρια (και είναι σχεδόν πάντα αγόρια) θέλουν να να διασκεδάσουν μαζί του λέγοντάς τους: “Απλώς δεν τολμάς να φορέσεις φούστες και φορέματα, επειδή δεν τολμά ούτε ο μπαμπάς σου" Αυτό δείχνει το πόσο ανοιχτόμυαλος έχει γίνει μέχρι τώρα. Και όλα αυτά χάρη στη φούστα του μπαμπά”.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.8.12 και την μεταφράσαμε από την Daily Mail γραμμένη από την Emma Reynolds στην http://www.dailymail.co.uk/news/article-2195876/Nils-Pickert-German-father-wears-womens-clothing-solidarity-cross-dressing-year-old-son.html

Την φωτογραφία την βρήκαμε από το περιοδικό
Emma