13 Σεπ 2012

Μπορεί η λεσβιακότητα να είναι μια δήλωση της μόδας;

Ετερό κυρίες, είστε εκτός μόδας. Δεν ξέρετε πως η κομψή λεσβία είναι στη μόδα αυτό το φθινόπωρο;

Αυτό ακριβώς, η μόδα από γυναίκα σε γυναίκα είναι μια δράση στην πραγματική ζωή - όχι μόνο στο Twitter. Σύμφωνα με τις ειδικές της βιομηχανίας της μόδας, τουλάχιστον. Το περιοδικό Tatler έχει το προφίλ επτά λεσβιών στην έκδοση του Αυγούστου, ενώ η βρετανική Vogue εξέδωσε μια συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο της Έναρξης της Ύστερης Λεσβιακότητας - Late Onset Lesbianity(ή "LOL" για συντομία). Αλλά το πιο εντυπωσιακό, σύμφωνα με την Style.com είναι πως, "Αυτές είναι παντού". Τις λεσβίες, εννοεί.

Σε ένα άρθρο σχετικά με την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η Style.com ρωτά:

"Τι θα σημάνει η αγάπη της μόδας για αυτές τις κυρίες με τα πολύ έντονα φωτεινά χρώματα; Κοινωνικά, ίσως αυτό σημαίνει ότι σε έναν κλάδο γεμάτο με ελκυστικές νεαρές γυναίκες, ίσως λίγες περισσότερες από αυτές μπορεί να αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού η μια με την άλλη (Σοβαρά:Προσπαθώντας να βρεις έναν ετερό στο χώρο της μόδας είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις ένα ουράνιο τόξο)".

Ελπίζουμε ότι θα δούμε αυτή η τάση συμβαίνει σε άλλους κλάδους με υψηλή αναλογία γυναικών σε σχέση με αυτή των ανδρών. Οι δασκάλες, οι μαίες, και τα μοντέλα μπικίνι σε όλο τον κόσμο, όλα τα στόματα θα παραμείνουν κλειστά στο όνομα της μόδας. Πιθανώς.

Έτσι, σημαίνει αυτό ότι οι λεσβίες είναι πλέον πιο κομψές από τους άνδρες συναδέλφους τις; Πότε συνέβη αυτό;

Υποθέτω ότι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Miley που επανέφερε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής με τα κουρέματα από το παρελθόν, και τη Rihanna που έκανε τις γυναίκες να φορούν μπότες μάχης "όπου σε περιπτώσεις πριν, δεν θα φορούσαμε τίποτα περισσότερο από τα τεσσάρων ιντσών τακούνι στιλέτο μποτάκια". Εις υγείαν της μοναδικής, Rhi. Την ευγνωμονούμε πάντα πολύ που μπορούμε τελικά να απογειωθούμε από αυτά των τεσσάρων ιντσών τακούνια στιλέτα, τα δάχτυλα των ποδιών μας είχαν αρχίσει να μελανιάζουν.

Αλλά εγώ ανησυχώ. Με τις γυναίκες που σύντομα θα ντύνονται αθλητικά με "Air Jordans και καπελάκια του μπέιζμπολ" (σύμφωνα με τη Style.com), τα lezdars σε όλο τον κόσμο πρόκειται να δυσλειτουργούν σαν τρελά. Κυρίες, κυρίες, είμαστε κολακευμένες, ειλικρινά, αλλά πού είναι οι κοντοκουρεμένες; Τα ειρωνικά μαλλιά κοντά μπροστά με χαίτη πίσω; Πού είναι τα μουστάκια αλά JD Samson; Η εμφάνιση σαν του Justin Bieber;

Πρόκειται η εταιρεία ρούχων Topshop να έχει ένα «λεσβιακό» βεληνεκές; Αντί να πάρουν αυτό το νέο πουλόβερ από ντουλάπα τις, οι γυναίκες θα πρέπει να εκ-δηλώνονται δημόσια από μόνες τις και να προσπαθούν για τη λεσβιακή διάσταση αντ' αυτού; Θα είναι τρέλα! Καθαρή τρέλα!

Στην πραγματικότητα, ως δεύτερη σκέψη, αυτό δεν ακούγεται και τόσο άσχημα. Συνεχίστε κυρίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.9.12 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Stephanie Davies στην http://www.divamag.co.uk/category/comment/can-lesbianism-be-a-fashion-statement.aspx

Δείτε αν θέλετε τη σχετική ταινία της εταιρείας Tatler πατώντας εδώ. Την ταινία την έφτιαξε η Ailsa Miller και την μουσική έγραψε ο Graham Coxon. Παρουσιάζει επτά λεσβίες, με την σειρά εμφάνισης είναι η Sue Perkins, η Emma Kennedy, η Eden Clark, η Tamsin Omond, η Maia Kawai Calderhead και η jacynta Mirmikidis. Η εταιρεία προλογίζοντας την ταινία για την έκδοση του Αυγούστου γράφει: Είμαστε ανοικτές και περήφανες που παρουσιάζουμε επτά από τις πιο έξυπνες και πιο όμορφες λεσβίες του Λονδίνου τον Αύγουστο στο περιοδικό μας! Και αυτή η ταινία είναι από την εκτός σκηνής φωτογράφησής τις. Ζήτω! Ελάτε τώρα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είστε νευρικές ή να το θεωρήσετε γαργαλιστικό. Μην είστε κλισέ. Αυτές δεν είναι ...

Στη φωτογραφία η Tamsin Omond