4 Ιουν 2012

Marie Claire, Εκστρατεία Ισότητας Γάμου

Μια μικρή ταινία με Αυστραλές διασημότητες ξεκινήσε μια εκστρατεία για την ισότητα γάμου

Καθώς η εκστρατεία Out4Marriage ανακτά το ρυθμό της στην Αγγλία, στην Αυστραλία διασημότητες έχουν δανείσει τις φωνές τις σε μια εκστρατεία ισότητας γάμου, που ξεκίνησε σήμερα.

Η εκστρατεία, που ονομάζεται «Ναι», είναι πνευματικό παιδί του περιοδικού Marie Claire, σε συνεργασία με το Δίκτυο Επτά, και η GetUp! Ομάδες υπέρ της ισότητας γάμου.

Είναι βιτρίνα της Rachel Taylor, η οποία εμφανίζεται στο εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης, και λέει: "Νομίζω ότι οι Αυστραλές έχουν μεγάλη καρδιά είναι ανοιχτόμυαλες, και το να αγκαλιάσουμε την ισότητα του γάμου είναι απλά μια λογική επέκταση του ποιες είμαστε”, προσθέτοντας, “δεν μπορώ να περιμένω για τον εορτασμό των γάμων όλων των φιλενάδων μου την επόμενη χρονιά ... Ήρθε η ώρα".

Άλλες προσωπικότητες που έχουν δανείσει τα ονόματά τις στην εκστρατεία περιλαμβάνονται η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Charlotte Dawson, ο γκέι χρυσός Ολυμπιονίκης Matt Mitcham, τηλεόραση υποδοχής, η Μις Υφήλιος Jennifer Hawkins, οι σχεδιαστές μόδας Jayson Brunsdon και Alex Perry, η κωμικός Μάγδα Szubanski.

Η Jackie Frank, συντάκτρια της Marie Claire, έχει γράψει ένα κύριο άρθρο, προκειμένου να ξεκινήσει την εκστρατεία, όπου επικρίνει τις Αυστραλές πολιτικίνες. «Η αγάπη είναι αγάπη», γράφει, «αν ενδιαφέρονται για την ισότητα όλων - είτε είστε λεσβία είτε ετερό - χρειαζόμαστε τη φωνή σας. Ελάτε μαζί μας στην προσπάθειά μας για αλλαγή".

Lbtiq ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα χαιρέτησαν την κίνηση, ελπίζοντας πως θα κάνει τη διαφορά, όταν το νομοθετικό σώμα εξετάσει τα δύο διαφορετικά νομοσχέδια που προσπαθούν να κάνουν τον γάμο ουδέτερο από το φύλο. Κοινοβουλευτικές ακροάσεις ήταν σε εξέλιξη για αρκετές εβδομάδες, με μαρτυρίες υπέρ ή κατά της ισότητας γάμου, και τα ευρήματα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στις 18 Ιουνίου.

Στην Αγγλία, όσες υποστηρίζουν την εκστρατεία Out4Marriage περιλαμβάνει την Υπουργίνα Εσωτερικών Teresa May, το σκιώδη καγκελάριο Ed Balls, τη σκιώδη Υπουργίνα Εσωτερικών Yvonne Cooper, τον Σερ Richard Branson, ιδρυτή της Virgin, το μουσικό συγκρότημα Saturday girl, τον Jack Straw, πρώην υπουργό Εξωτερικών, τον David Walliams, δικαστή της εκπομπής “Έχεις ταλέντο” στην Αγγλία, την Caroline Lucas, ηγέτιδα του Πράσινου κόμματος, την Lynne Featherstone, Υπουργίνα Ισότητας του Φιλελεύθερου κόμματος, τον Lord (Chris) Smith, πρόεδρο της Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων και την Ραβίνα Ariel Friedlander.

Όσες θέλετε να παρακολουθήσετε την ταινία πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.6.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/06/03/video-australian-celebrities-launch-a-high-profile-campaign-for-equal-marriage/