19 Ιουν 2012

Eίχε η σβάστικα χρώμα... ροζ;

«Ροζ» και όχι...μαύρο ήταν το χρώμα της σβάστικας σύμφωνα με ντοκουμέντα που φέρνει στο φως ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 1995 και αποκαλύπτει τη σχέση του ναζισμού με την λεσβιοσύνη, ομοφυλοφιλία.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «The Pink Swastika: Homosexuality in the Nazi Party» και οι συγγραφείς του παραθέτουν -όπως αναφέρουν- αποδείξεις όχι μόνο για για τις σχέσεις του ναζιστικού κινήματος με την λεσβιοσύνη, ομοφυλοφιλία, αλλά και ότι πολλά στελέχη του ναζιστικού καθεστώτος ήταν στην πραγματικότητα λεσβίες ή γκέι.

Μάλιστα, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι το ροζ τρίγωνο -σύμβολο του κινήματος για τα δικαιώματα των γκέι εμπνέεται από το μήνυμα που φέρει η σβάστικα.

Το βιβλίο παραθέτει περίπου 200 γραπτά ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύονυ σύμφωνα με τους συγγραφείς ότι ενώ οι Ναζί επιδίδονταν σε διώξεις των λεσβιών και γκέι, στην πραγματικότητα είχαν στους κόλπους τους πολλά στελέχη με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό και μάλιστα ακόμη και στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας τους.

Μάλιστα οι συγγραφείς αφήνουν υπόνοιες και για μια θεμελιώδη μορφή του ναζιστικού κινήματος, τον Ερνστ Ρεμ και τη σχέση που αυτός είχε με τον Αδόλφο Χίτλερ.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.6.12 από την iefimerida στην http://www.iefimerida.gr/news/56184/e%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%B7-%CF%83%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CF%8C%CE%B6

Η πανγερμανική οργάνωση LSVD έχει εκδόσει, το 2005 βιβλίο, σχετικά με τις λεσβίες και τους γκέι στη ναζιατική περίοδο. Πολλά ντοκυμαντέρ έχουν δημιουργηθεί επίσης τόσο στη Γερμανία όσο και στην Αγγλία κυρίως από το Chanel 4 καθώς επίσης και ταινίες όπως η Aime und Jaguar.
Και πάντως είναι ήδη γνωστό πως υπήρχαν στελέχη των ναζί, υψηλόβαθμα και μη, οι οποίες ήταν λεσβίες ή γκέι. Η μεγαλύτερη δυσκολία των ναζί ήταν να αναγνωρίσουν τις λεσβίες και πολλές έκαναν γάμους με φίλους τις γκέι ώστε να μην γίνονται αντιληπτές.