6 Ιουν 2012

Ολλανδία, η υπουργίνα Edith Schippers σταματά τη «θεραπεία μεταστροφής»

H Ολλανδή υπουργίνα υγείας, Edith Schippers, σταματά τη «αγωγή μεταστροφής»

Η “αγωγή μεταστροφής” δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στο βασικό πακέτο ασφάλισης υγείας στην Ολλανδία, ανακοίνωσε η υπουργίνα Υγείας, Edith Schippers, σήμερα.

Σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, δήλωσε κα. Schippers πως οι Lbtiq που υποφέρουν ψυχολογικά εξαιτίας του σεξουαλικού τις προσανατολισμού, θα πρέπει να τις προσφέρετε ποιμαντική καθοδήγηση και όχι ιατρική περίθαλψη, αφού η λεσβιακότητα δεν είναι μια ψυχιατρική διαταραχή.

Η ανακοίνωση θα επηρεάσει τις ομάδες, όπως την χριστιανικής έμπνευσης οργάνωση ψυχικής υγείας «Διαφορετική», η οποία υποστηρίζει την παροχή θεραπείας για να βοηθήσει τις Lbtiq στην «καταστολή των αμαρτιών τις».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα μπορούν να αρνηθούν να πληρώσουν για τη θεραπεία καθώς αυτές οι ομάδες έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως φορείς παροχής ψυχολογικής βοήθειας, τροφοδοτώντας περαιτέρω ακροδεξιές ομάδες που είδαν την κρατική υποστήριξη ως απόδειξη ότι η λεσβιακότητα μπορεί να θεραπευτεί ή να αλλάξει.

Η κα. Schippers είπε: "Δεν υπάρχει θέμα ψυχιατρικής διάγνωσης [των λεσβιών], δεν υπάρχει ψυχιατρική θεραπεία, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει ασφάλεια υγείας".

Η «Διαφορετική» θα εξακολουθεί να δικαιούται να παράσχει ποιμενική παροχή συμβουλών σε όσες είναι δυσαρεστημένες με τα λεσβιακά συναισθήματά τις, αλλά αυτό πρέπει να πληρωθεί από τις λεσβίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.6.12 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2012/06/05/dutch-minister-stops-gay-cure-therapy-health-insurance/