16 Ιουν 2012

Κέντρο Ζωής, Ίδρυση γραφείου δωρεάν νομικής στήριξης για οροθετικές

ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ Για την υποστήριξη όσων ζούν με HIV/AIDS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ-ΟΥΣ

Απαντώντας στις ιδιαιτερότητες της περιόδου που βιώνουμε και στην ανάγκη των οροθετικών για ένα πιο ολοκληρωμένο υποστηρικτικό σύστημα, εγκαινιάζουμε μια νέα καινοτόμο υπηρεσία το «Γραφείο Δωρεάν Νομικής Στήριξης για Οροθετικές-ούς». Στόχος του Γραφείου Νομικής Στήριξης είναι η εξειδικευμένη ενημέρωση των οροθετικών για τα δικαιώματά τις σε βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής αλλά και η επιλεκτική νομική εκπροσώπηση υποθέσεων παραβιάσεων δικαιωμάτων.

Επιμέρους δράσεις την υπηρεσίας είναι η δημιουργία δικτύου συνεργασίας με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της HIV λοίμωξης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρεμβάσεις σε αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την ανάδειξη των δικαιωμάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν από τα νομικά κενά και η υποβολή προτάσεων για τη σύνταξη θεσμικού πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων των οροθετικών.

Το Γραφείο Νομικής Στήριξης ξεκινά τις εργασίες του στις 18 Ιουνίου 2012, θα στελεχωθεί με μία-ένα Νομική-ό Σύμβουλο ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του Κέντρου Ζωής κάθε Τετάρτη 14:30- 19:30 μ.μ. και θα δέχεται κατόπιν ραντεβού.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και τις συνεργάτιδες-ες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος καθώς πίστεψαν το έργο, το όραμα και τους στόχους μας, συμβάλλοντας έμπρακτα στο να γίνει αυτή η υπηρεσία πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με το Κέντρο Ζωής στα τηλέφωνα 210 7257617, 210 7233848 ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ζωής www.kentrozois.gr.


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.6.12, η φωτογραφία είναι από την Elizabeth S.C.WU