27 Σεπ 2011

Δημοσιοποίηση των ονομάτων 10 Ιταλίδων πολιτικών ως Lbtiq

Δημόσια δήλωση ονομάτων «Lbtiq» βουλευτίνων στο διαδίκτυο προκάλεσε σοκ στην Ιταλία

Η δημοσιοποίηση ονομάτων 10 Ιταλίδων πολιτικών ως Lbtiq έχει προκαλέσει σάλο, με την κύρια Lbtiq MKO της χώρας να τονίζει ότι το "άθλιο συνονθύλευμα του κουτσομπολιού" έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Η λίστα, που περιλαμβαμβάνει ακροδεξιές υπουργίνες και μελη του κοινοβουλίου που ανήκουν στο κόμμα του Silvio Berlusconi, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, μέσω ενός blog που εδρεύει στις Ην.Πολιτείες.

Η σύνταξη του ιστολογίου, δήλωσε πως στόχος ήταν "να αποδώσει δικαιοσύνη σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν κατά των καθημερινών προσβολών και επιθέσεων από υποκρίτριες πολιτικίνες".

"Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτά τα 10 ονόματα για να δείξουμε με σαφήνεια πόσο είναι κανόνας η υποκρισία και οι διακρίσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο".

Το blog, δήλωσε ο πρώτος στόχος ήταν κόμματα που καταψήφισαν το νόμο καταδίκης της λεσβοφοβίας, ο οποίος απορρήφθηκε έξω για δεύτερη φορά τον Ιούλιο 2011.

Η δημοσιοποίηση αυτή υποστήριξε και ο Aurelio Mancuso, επικεφαλής της Equality Italia, είπε ότι αυτές που κατονομάζονται δεν θα πρέπει να αισθάνονται προσβεβλημένες ή να το κάνουν θέμα γιατί το να είσαι Lbtiq δεν είναι προσβολή.

Αλλά ο Paolo Patane, επικεφαλής της ΜΚΟ Arcigay, δήλωσε πως η λίστα δεν παρέχει καμία απόδειξη της λεσβιοσύνης ή της λεσβοφοβίας εκείνων που κατονομάζονται.

Η Καθολική Ιταλία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν διαθέτει ειδική νομοθεσία κατά της λεσβοφοβικής βίας, η οποία έχει αυξηθεί τις τελευταίες χρονιές, και δεν έχει καμία πρόβλεψη για Σύμφωνο Συμβίωσης λεσβιακών ζευγαριών.

Ο Berlusconi, ο ίδιος καυχήθκε για την απόδοσή του ως ετερό και πέρυσι απέρριψε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που αφορούσε τον ίδιο, λέγοντας: "Είναι καλύτερα να έχουμε πάθος για τις όμορφες γυναίκες από το να είμαστε Lbtiq"

Ακτιβίστριες γρήγορα έφτιαξαν ένα σύνθημα που το εκτύπωσαν σε πλακάτ και μπλουζάκια που έλεγε: “Είναι καλύτερο να είναι Lbtiq από το να είσαι ο Μπερλουσκόνι".

Σε μια άλλη ομιλία του το 2007, ο Μπερλουσκόνι καυχήθηκε πως δεν υπήρχαν Lbtiq στο κόμμα του. "Μη φοβάστε – οι Lbtiq είναι όλες στην άλλη πλευρά".


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.9.11 και την μεταφράσαμε από την Herald Sun.com στην http://www.heraldsun.com.au/news/breaking-news/internet-outing-of-gay-mps-shocks-italy/story-e6frf7jx-1226144973205