27 Σεπ 2011

Σε τέσσερις Lbtiq MKO από τη Μόσχα αρνήθκαν την καταχώρηση


Μόσχα, Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας αρνηθηκε την καταχώρηση σε τέσσερις δημόσιες οργανώσεις (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΚΟ) που έχουν συσταθεί από ακτιβίστριες της ρωσικής Lbtiq κοινότητας.

"Οι αρχές συνεχίζουν να αυθαιρετούν, στερώντας μας την καταχώρηση υπό οποιεσδήποτε προφάσεις".

Σε αντίθεση με τις συναδέλφισές τις στην Αγία Πετρούπολη, οι κρατικές υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Μόσχας δεν έχουν καταχωρήσει ούτε μια Lbtiq ΜΚΟ, είπαν ακτιβίστριες.

"Δίνεται η εντύπωση ότι η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη είναι οι πόλεις που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες. Δεν υπάρχει η ίδια νομοθεσία στη Ρωσία".

Οι αποφάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγιναν σε σχέση με τις δράσεις σεβασμού στην “Άθληση Χωρίς λεσβοφοβία”, και της "Επιτροπής της Διεθνούς Ημέρας κατά της Λεσβοφοβίας".

Το υπουργείο δήλωσε ότι η υποβοβλήθηκαν έγγραφα που δεν είναι σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.

"Έχουμε την πρόθεση να διορθώσουμε τα λάθη που αναφέρονται ότι κάναμε και να υποβάλουμε εκ νέου αίτηση για την καταχώρηση αυτών των οργανώσεων. Αν αποτύχει για δεύτερη φορά, θα πάμε στα δικαστήρια και θα είναι έτοιμο να αναλάβει όλες τις υποθέσεις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", είπαν οι ακτιβίστριες.

Η Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Μόσχας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό αυτού του θέματος.


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.9.11 και την μεταφράσαμε από την Interfax στην http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=8758