19 Σεπ 2011

Ναι στο πολιτικό γάμο θα πει σύντομα η Αγγλία

Η Lynne Featherstone Υπουργίνα Ισότητας στην Αγγλία ανακοίνωσε επίσημα τη πολιτική ισότητας του γάμου

Χθες το βράδυ 16.9.11, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα θεσπίσει νομοθεσία που θα επιτρέψει το πολιτικό γάμο των λεσβιών πριν από το τέλος αυτού του Κοινοβουλίου.
Σήμερα η κα. Lynne Featherstone είπε στο συνέδριο του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ότι το σημερινό σύστημα της συμβίωσης των λεσβιών και ο γάμος των ετερό είναι "όχι μόνο διάκριση, αλλά δεν είναι και δίκαια".

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι "κατηγορηματικά" υπέρ της αλλαγής.
Μια πηγή της Downing Street δήλωσε πως ο κ. Κάμερον είχε "προσωπικά παρέμβει" ώστε να διασφαλίσει ότι συμβαίνουν διαβουλεύσεις και πως ο νόμος θα αλλάξει εντός της θητείας του παρόντος Κοινοβουλίου.
Μιλώντας νωρίτερα σήμερα, κα Featherstone, δήλωσε: "Είμαστε μια χώρα που είναι παγκόσμια ηγέτιδα για τα δικαιώματα των Lbtiq, αλλά καθώς αυτή τη διάσκεψη κατέστησε σαφές πέρυσι με την έκκλησή για ισότητα στο γάμο, υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να κάνουμε.
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ευτυχής να ανακοινώσω σήμερα ότι το Μάρτιο, η κυβέρνηση αυτή θα ξεκινήσει μια επίσημη διαβούλευση για τον τρόπο εφαρμογής ισότητας πολιτικού γάμου για λεσβιακά ζευγάρια.

«Και αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα μέχρι το τέλος αυτού του Κοινοβουλίου.
«Το Σύμφωνο Συμβίωσης ήταν ένα ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα - αλλά όπως το σύνταγμα μας δηλώνει, αυτό το κόμμα απορρίπτει τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές.
«Και πιστεύω πως το να αρνηθεί σε μια κοινωνική ομάδα τις ίδιες ευκαιρίες που προσφέρονται σε μια άλλη δεν είναι μόνο διάκριση, αλλά δεν είναι και δίκαιο.
"Το Συνέδριο, αυτό είναι μια πολιτική των Φιλελεύθερων Δημοκρατών - αλλά τώρα είναι μια πολιτική που τίθεται σε εφαρμογή".
Πριν από τις γενικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, ο κ. Κάμερον είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομικό ορισμό του γάμου για την προώθηση της ισότητας.

Ερωτηθείς εάν υποστηρίζει την ισότητα γάμου, ο κ. Κάμερον είπε: "Είμαι τόσο χαρούμενος που τώρα έχουμε Σύμφωνο Συμβίωσης. Έχει βοηθήσει στην άρση των διακρίσεων και έχει δώσει στις Lbtiq τα δικαιώματα που τις αξίζουν. Θέλω να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τη δέσμευση μας για το γάμο και είμαι ανοιχτός σε περαιτέρω πράγματα ώστε να αλλάξουν και να εγγυηθούν την ισότητα".

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Nick Clegg ανακοίνωσε την πρώτη υποστήριξή του στην ισότητα γάμου σε μια παρόμοια ερώτηση: "Στηρίζω γάμο των λεσβιών. Η αγάπη είναι ίδια, για λεσβίες ή ετερό, έτσι και θεσμικά θα πρέπει να είναι το ίδιο, επίσης. Όλα τα ζευγάρια θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν αυτή τη δέσμευση".
Αυτή η δήλωση αργότερα αναφέρθηκε σε ένα συνέδριο του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών ως επίσημη πολιτική θέσπισης της ισότητας του γάμου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.9.11 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2011/09/17/uk-equalities-minister-lynne-featherstone-officially-announces-gay-marriage-policy/


Η φωτογραφία είναι το έργο Le retour de chasse de Diane Η επιστροφή της Άρτεμις από το κυνήγι του Francois Boucher