16 Σεπ 2011

Η Αγάπη Παγίδα: ενδοοικογενειακή βία

Οι γυναίκες που παίρνουν ένα ρόλο φροντίδας σε μια λεσβιακή σχέση μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας, λένε οι ερευνήτριες.

Η Hattie συνάντησε τη Sal μέσω κοινών φιλενάδων, το 2009 και άρχισαν μια σχέση λίγους μήνες αργότερα.  

"Η Sal περνούσε μια κακή στιγμή που περάσαμε μαζί", εξηγεί η Hattie. "Μια σχέση που είχε με κάποια που γνώριζε μέσα από τη δουλειά είχε αρχίσει να τελειώνει και εκείνη εκδηλώθηκε δημόσια και έχασε τη δουλειά της. Είχε εμπλλακεί σε ιδιαίτερη λεσβοφοβία. Είχε πολύ άγχος, είχε αυτοτραυματιστεί και είχε τάσεις κατάθλιψης. Ίσως ήμουν αφελής, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να την σώσω από το παρελθόν της και να της παρέχω μια σχέση με πραγματική αγάπη και φροντίδα".

Στην αρχή η σχέση φαινόταν σταθερή, αλλά οι ρωγμές άρχισαν να εμφανίζονται μετά από μερικούς μήνες, όταν το ζευγάρι μετακόμισε για να ζήσουν μαζί. "Όταν είχαμε διαφωνίες η Sal γινόταν ακραία. Απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει και ότι θα αυτοτραυματιστεί, κι όλα αυτά λόγω της "έλλειψης κατανόησης εκ μέρους μου για το τι περνούσε", λέει η Hattie.



Οι φίλες και η οικογένεια της την προειδοποίησαν ότι η σχέση ήταν μη υγειής, αλλά η Hattie ήταν αποφασισμένη να κολλήσει με τη Sal. "Την αγάπησα και  ήθελα το καλύτερο γι 'αυτήν". Σκέφτηκα, "Η Sal δεν το εννοούσε πραγματικά αυτό, θα πρέπει να λάβω υπόψη τι της συνέβη και οργανώνω ορθολογικά τα πάντα".

Παρά τις καταγγελίες-παράπονά της, η Sal δεν ήθελε να αφήσει τη Hattie να φύγει. Της έλεγε:.. "Μην μ' αφήσεις ποτέ. Είσαι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ. Αν με αφήσεις, δεν ξέρω τι θα κάνω, ή που θα πάω, ήθελα μόνο κάποια να με αγαπήσει ...".


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.9.11 και τη μεταφράσαμε από την Diva magazine γραμμένη από την Louise Carolin  στην http://www.divamag.co.uk/category/lifestyle/the-love-trap-domestic-abuse.aspx