19 Αυγ 2016

REVERY η πρώτη lgbtiq υπηρεσία streaming


REVERY: η πρώτη παγκόσμια υπηρεσία Lgbtiq streaming

Η Naomi Rea είναι ενθουσιασμένη για αυτό που αποκαλείται το λεσβιακό Netflix.



Έχετε κουραστεί να κάνετε κλικ μέσα από δακτύλιους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε λεσβιακό περιεχόμενο που πολύ συχνά απορροφάται στις υποκατηγορίες των κυρίαρχων εφαρμογών συνεχούς ροής-streaming;  
Kουραστήκατε να πρέπει να βρεθείτε εκεί απλώς για να βρείτε μίζερους τίτλους, ιστορίες με λευκούς γκέι ή Lgbtiq οικογένειες μόνο όταν είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες ετεροκανονιστικού τρόπου ζωής; 
Κι εμείς επίσης.

Στην ιστοσελίδα της, η REVRY εξηγεί την έννοια του "lesbiation", δηλώνοντας "Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας απέραντος ωκεανός με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για την πολύμορφη Lgbtiq κοινότητα, αλλά συχνά χάνεται στην απεραντοσύνη του κυβερνοχώρου, κρυμμένο ανάμεσα σε υποβαθμισμένους τίτλους, ή θαμένο στη "θέση" των υποκατηγοριών, εντός βιβλιοθηκών κυρίαχου-mainstream περιεχομένου. Είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε αυτό".
Δίνοντας σε λεσβιακές ιστορίες και παραγωγές κεντρική θέση στην υπηρεσία streaming παρά υποβιβάζοντας τις σε ένα υπο-είδος επιτρέπει μεγαλύτερα περιθώρια για μια ευρύτερη εκπροσώπηση της πολυμορφίας εντός της Lbtiq κοινότητας. Σε αντίθεση με ό,τι θα έχει πολλά δημοφιλή Lgbtiq προσανατολισμένα show, το queer δεν είναι μόνο για cis λευκούς άνδρες, αλλά περιλαμβάνει και γυναίκες, έγχρωμες, φτωχές, ανάπηρες, και πολλά άλλα, τα οποία θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε στις 200-κάτι ώρες Lgbtiq περιεχομένου που η REVRY φιλοξενεί σήμερα.

Σε μια συνέντευξη στην The Daily Dot, ο Διευθύνων Σύμβουλος Damian Pelliccione επανέλαβε τις σκέψεις μας σχετικά με το θέμα, λέγοντας: "Πολλά άλλα προγράμματα επικεντρώνονται υπερβολικά μόνο σε λευκούς γκέι ... εντολή μας είναι να περιλαμβάνει κάθε τμήμα της Lgbtiq κοινότητας: έγxρωμες, Λατίνες, Ασιάτισες, ανάπηρες ... κάθε άποψη θέλουμε να δούμε να εκπροσωπείται στα μέσα".

Τι περαπάνω, η REVRY υπόσχεται περιεχόμενο σε μια ποικιλία μέσων ώστε να επιτρέψουν εναλλακτικές μορφές, όπως ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο και podcasts, και φυσικά, όλες τις αγαπημένες σειρές μας στο web, όπως το Καπιτώλιο Jinkx Monsoon, το δράμα των οροΑρνητικών-οροθετικών και το λεσβιακό δράμα Ξεκίνημα Από ... Τώρα.

Ο Pelliccione αναγνωρίζει τον ζωτικό χώρο του internet που έχει ανοίξει για τα Lgbtiq μέσα, παρέχοντας μια πλατφόρμα για Lgbtiq φωνές που συνήθως αγωνίζονται να λάβουν χρηματοδότηση από τα επικρατούντα δίκτυα. Χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της REVRY, ο Pelliccione και η ομάδα του λένε ότι προσπαθούν να κρατήσουν το indie πνεύμα των Lgbtiq μέσων ζωντανό, ενώ παράλληλα προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή στο σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο δυναμικό της αγοράς του Lgbtiq κοινού.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ενότητα Συχνές Eρωτήσεις της ιστοσελίδας της εξηγεί ότι το όνομα REVRY τo εμπνεύστηκαν από τη λέξη "reverie-ονειροπόληση", που σημαίνει μια φανταστική ή οραματική ιδέα. Και οραματίστρια είναι: Eίμαστε πιο ενθουσιασμένες-οι με τη προοπτική του ολοκαίνουργιου πρωτότυπου Lgbtiq τηλεοπτικού προγράμματος κατά τα πρωτότυπα Netflix. Το φθινόπωρο, το δίκτυο θα ξεκινήσει δύο νέες πρωτότυπες σειρές ντοκιμαντέρ: Το Orange (μια σειρά που ακολουθεί τις ζωές πρώην γυναικών κρατουμένων) και το Σπίτι της Trans 1 (για σκηνές χορού στο Λος Άντζελες)

Οι ελπίδες μας είναι υψηλές ότι αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής της χρηματοδότησης και της δημιουργίας του αρχικού περιεχομένου των Lgbtiq. Στην ίδια συνέντευξη στην The Daily Dot, o Pelliccione εξήγησε ότι η ζήτηση είναι εκεί: η REVRY αυτή τη στιγμή μεταδίδει σε περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες, και η κυκλοφορία των ταινιών μέχρι στιγμής ήταν αρκετά υψηλή ώστε να προσελκύσει διαφημίσεις και χρηματοδότηση έχοντας κατά νου τη δύναμη του μωβ, ροζ δολαρίου. Φτιάχνουμε πρωτότυπες λεσβοκεντρικές σειρές.Η REVRY είναι τώρα διαθέσιμη στην Apple TV, στην Google Chromecast, στην Roku, στην iOS και στην Android smartphones, και προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Ήδη ένα θέμα σε κάποια online λεξικά, λεσβιακού-δολώματος είναι "τι συμβαίνει όταν μια σειρά θέλει να προσελκύσει ένα λεσβιακό κοινό, χωρίς να αποξενώσει το λεσβοφοβικό ή αμφιφοβικό κοινό της.
Εισάγει ένα χαρακτήρα που μπορεί να είναι σχετικός με τις λεσβίες. Χρησιμοποιεί λεπτομέρειες και συναισθήματα που είναι κοινές στη ζωή των λεσβιών ώστε να είναι πολύ προφανές σε όποια είναι λεσβία, ότι ο χαρακτήρας είναι επίσης λεσβιακός. Ξέρει ότι επειδή υπάρχει πολύ μικρή εκπροσώπηση των λεσβιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι λεσβίες πρόκειται να προσδεθούμε σε αυτό το χαρακτήρα, και ως εκ τούτου "μανταλονόμαστε" στη σειρά".
Έχουμε δει πολλές φορές σε έφηβικές σειρές να δείχνουν πως η ηθοποιός που έχει τον κύριο χαρακτήρα θα φιλήσει ένα κορίτσι ή θα βρεί ένα κορίτσι ελκυστικό, και θα έχει όλες τις λεσβιακές ανησυχίες πριν η κατασκευάστρια της σειράς, ταινίας αποφασίσει ότι η πρωταγωνίστρια είναι και πάλι ετερό, ή ότι απλά είχε ένα όνειρο.

Αλλά όλο και περισσότερο υπάρχουν χαρακτήρες στις οθόνες μας, που μας οδηγούν στη σκέψη ότι ζουν μια λεσβιακή ζωή, αλλά ποτέ πραγματικά δεν την ζουν.
Διαβάστε το υπόλοιπο αυτού του άρθρου στο τελευταίο τεύχος της DIVA.


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.8.2016 και την μεταφράσαμε από την divamag στην http://www.divamag.co.uk/category/arts-entertainment/revry-the-worlds-first-lgbt-streaming-service.aspx



1 Κουλτούρα χορού-Ball culture, σύστημα σπιτιού-the house system, the ballroom community η κοινότητα της αίθουσας χορού και παρόμοιοι όροι περιγράφουν μια υπόγεια Lgbtiq υποκουλτούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.