25 Αυγ 2016

Louise Brooks


Louise Brooks 
14 Νοεμβρίου 1906 – 8 Αυγούστου 1985

Η κα. Brooks ήταν ηθοποιός και χορεύτρια. Το 1922 έγινε μέλος της Denishawn, μοντέρνα εταιρεία χορού στο Λος Άντζελες. Το 1925 ήταν μία χαρακτηριστική χορεύτρια στην Ziegfeld Follies όπου εντοπίσθηκε από τον παραγωγό Walter Wanger και υπέγραψε ένα συμβόλαιο για πέντε χρονιές με την Paramount Pictures. 
Ο πρώτος της ρόλος ήταν στην ταινία "Love 'Em and Leave 'Em" (1926). Είναι πιο γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες "Το κουτί της Πανδώρας - Pandora's Box " (1929) και «Το Ημερολόγιο ενός χαμένου κοριτσιού-Diary of a Lost Girl" (1929), που γυρίστηκαν ενώ βρισκόταν στη Γερμανία. "Το κουτί της Πανδώρας" περιλαμβάνει μία από τις πρώτες απεικονίσεις του πορτραίτου μίας λεσβίας στην οθόνη. Πρωταγωνίστησε σε δεκαεπτά ταινίες του βωβού κινηματογράφου και σε οκτώ ταινίες με ήχο πριν τη συνταξιοδότησή της το 1935.

Ήταν στην μαύρη λίστα της Paramount επειδή έφυγε στην Ευρώπη, ενώ ακόμα είχε συμβόλαιο με την εταιρεία όταν η Paramount είχε αρνηθεί την αύξηση που της είχε υποσχεθεί. Η καριέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δεν ανέκαμψε μετά την επιστροφή της το 1930. 
Τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως πωλήτρια στο Saks Fifth Avenue και ως συνοδός για μερικούς πλούσιους πελάτες. 
Στη δεκαετία του 1950, με μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τις ταινίες της, έγινε συγγράφισα βιβλίων στο Χόλιγουντ. 

Η κα Brooks είχε δύο σύντομους γάμους και είχε πολλές ερωτικές συντρόφισες και συντρόφους, στις συντρόφισές της περιλαμβάνεται και η Greta Garbo για μία βραδυά. Η κα Brooks δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της, "Η Λούλου στο Χόλιγουντ -Lulu in Hollywood", το 1982.


Την είδηση την βρήκαμε και την μεταφράσαμε από την http://www.iisgd.org/A_Gay_a_Day_Archives_5_2.html