20 Αυγ 2016

Λεσβίες Ολυμπιονίκες


Στην ομάδα παικτριών του χόκεϊ έγιναν το πρώτο έγγαμο λεσβιακό ζευγάρι που κέρδισε από κοινού το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Kate και η Helen Richardson-Walsh έπαιξαν στο ματς εναντίον της Ολλανδίας σήμερα το βράδυ, η οποία οδήγησε στην ομάδα της Μ. Bρετανίας να κερδίσει το χρυσό.

Η Kate Walsh Richardson, η ηγέτιδα της ομάδας, είπε ότι θα ήταν μια "πολύ ιδιαίτερη" στιγμή το να σταθεί στο βάθρο δίπλα στη σύζυγό της, Helen, με τη Μεγάλη Βρετανία να έχει ήδη εξασφαλισμένο τουλάχιστον ένα ασημένιο μετάλειο. Την ομάδα συνεχάρη για τη δημόσια εκ-δήλωση ως λεσβίες η παρουσιάστρια του BBC Clare Balding στο Twitter, η οποία έγραψε: "Ωω ωω ωω. Μπράβο ομάδα του χόκεϊ της Μ. Βρετανίας. Τι επίτευγμα".

Το ζευγάρι πρόσφατα έγινε το πρώτο έγγαμο ζευγάρι που παίζουν μαζί στην ίδια ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πρώτο έγγαμο ζευγάρι από το 1900 που κέρδισε μετάλλια στην ίδια ομάδα. Αψηφώντας τις πιθανότητες, η 36χρονη skipper Kate, αποσύρθηκε το 2014, αλλά αποφάσισε να κάνει μια επιστροφή για το Ρίο, ενώ η Helen είναι ανταγωνιστική παρά τις δύο εγχειρήσεις στην πλάτη σε 12 μήνες. Έχουν ήδη κερδίσει το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012, αλλά αυτή τη φορά, οι κυρίες στοχεύουν το χρυσό και δεν θα αφήσουν τίποτα να σταθεί στο δρόμο τις. "Θα ήταν πραγματικά ξεχωριστό [να κερδίσουμε το χρυσό]. Έχουμε περάσει σκαμπανεβάσματα", πρόσθεσε η Kate.

"Θα ήθελα πολύ πραγματικά να εκ-δηλωθώ δημόσια με ένα κτύπημα και να σταθώ στην κορυφή του εν λόγω βάθρου και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και να είμαι μία από εκείνες τις ανθρώπους". Το ζευγάρι των λεσβιών προηγουμένως είπαν ότι η σεξουαλικότητα και η σχέση τις πρέπει να θεωρηθεί ως "ένα φυσιολογικό πράγμα". "Δεν είμαστε εκεί έξω φωνάζοντας, είναι απλώς αναπόσπαστο μέρος του ποιές είμαστε", δήλωσε η Kate. 
Η Helen πρόσθεσε: "Αν είσαι πραγματικά ανοιχτή μ' αυτό, οι άνθρωποι λένε, "Γιατί κάνετε τέτοιο μεγάλο ζήτημα για την σεξουαλικότητά σας;" 
Όταν οι άνθρωποι σου λένε «Με έχετε βοήθησε να εκ-δηλωθώ στους γονείς μου» ή «Με βοηθήσατε να συμφιλιωθώ με τη δική μου σεξουαλικότητα» είναι πραγματικά ισχυρό".

Η Αμερικανίδα δρομέας Abbey D’Agostino και η Αυστραλιανή επίσης δρομέας Nikki Hamblin στήριξαν η μία την άλλη αφ' ότου και οι δύο έπεσαν . 
Η Ιταλίδα Rachele Bruni διάσημη κολυμβήτρια ανοικτής θαλάσσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη Ιταλίδα Ολυμπιακή αθλήτρια στο Ρίο το 2016 που εκ-δηλώθηκε δημοσίως ως λεσβία με ένα εμπνευσμένο μήνυμα σχετικά με την αποδοχή.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.8.16 στην pinknews και την μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/2016/08/19/team-gb-hockey-players-become-first-married-same-sex-couple-to-jointly-win-olympic-gold/?utm_source=PNFB&utm_medium=SocialFB&utm_content=FBJM&utm_campaign=PNFacebook