22 Αυγ 2016

Ona Munson


Ona Munson 16 Ιουνίου 1910 – 11 Φεβρουαρίου 1955

Η κα Ona Munson (Όνα Μάνσον), γεννήθηκε ως Owena Wolcott, ήταν ηθοποιός.

Πήγε στην Νέα Υόρκη για να παίξει στο Broadway και κέρδισε την αναγνώριση ως τραγουδίστρια και χορεύτρια στο παιχνίδι “No, No, Nanette”. Έκανε επιτυχία στο Broadway και στο ραδιόφωνο.

Ήταν η πρώτη που τραγούδησε το τραγούδι You're the Cream in My Coffee (Είσαι η κρέμα στον καφέ μου) στο μιούζιακλ Hold Everything. Ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες το 1927 και ο πρώτος της ρόλος ως πρωταγωνίστρια ήταν στην ταινία Going Wild (1930). Αποσύρθηκε από την ηθοποιία από το 1931 ως το 1938.

Το 1939 ήταν στο κάστ ως Belle Watling στην ταινία Gone with the Wind. Μετά από αυτό έπαιξε ως επί το πλείστον σε γουέστερν ως έκλυτη γυναίκα. Παντρεύτηκε τρεις φορές και είχε πολλές λεσβιακές σχέσεις, μία εκ των οποίων ήταν με την Mercedes de Acosta. Έπαιξε μόνο 4 φορές μεταξύ του 1947 και του 1953 λόγω προβλημάτων υγείας.

Βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών και στο σημείωμα της αυτοκτονίας της έγραψε: "Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να είμαι ελεύθερη ... Παρακαλώ μην με ακολουθήσετε".

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της ηθοποιίας της στο youtube ως Belle Watling, πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε και τη μεταφράσαμε από την http://www.iisgd.org/A_Gay_a_Day_Archives_5_2.html 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι λευκοί γάμοι ή γάμοι λεβάντα όπως λέγονταν την εποχή εκείνη ήταν πολύ συνηθισμένοι και βεβαίως πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθούν να τελέσουν γάμο οι γυναίκες.