25 Αυγ 2016

Ο Fr. José García ευλογεί λεσβιακό ζευγάρι και αναιρεί την πράξη του


Ένας Ισπανός ιερέας έχει κερδίσει την προσοχή των τοπικών και εθνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκτελώντας μια "ευλογία αγάπης" σε ένα ζευγάρι λεσβιών που φαίνεται να εγκρίνει τη λεσβιακή σχέση τις. 

Ο Fr. José García, πάστορας της San Bartolomé ενορίας στην πόλη Βαλένθια της Onda, φέρεται να πραγματοποίησε την "ευλογία" μέσα στην εκκλησία της ενορίας μόλις 24 ώρες αφ' ότου το ζευγάρι "νυμφεύθηκε" σύμφωνα με το ισπανικό αστικό δίκαιο. 


Μια φωτογραφία δείχνει το ζευγάρι στέκεται μπροστά στον ιερέα, ντυμένο με γαμήλια ενδύματα. Τουλάχιστον 20 συμμετέχουσες μπορεί να δει κανείς κάθεται στα στασίδια για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Το ζευγάρι ανακοίνωσε την εκδήλωση με προσκλήσεις που ονομάζεται "γάμος" ("casament" στη διάλεκτο της Βαλένθια), ακολουθούμενη από το μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το τυπωμένο πρόγραμμα για την περίπτωση δείχνει ότι η «γάμος» συνοδεύεται μια Δημόσια Εκκλησιαστική Γιορτή η οποία περιελάμβανε ειδικότερα προσευχές στη Κοινότητα που γιορτάζει την ένωση του ζευγαριού.

Ωστόσο, ο Garcia δήλωσε στην εφημερίδα La Gaceta ότι η τελετή δεν ήταν ένας γάμος, διότι οι δύο ήταν ήδη «έγγαμες», και ότι μόνος σκοπός της ήταν να «ευλογήσει την αγάπη και τον αγώνα τις".
Εξήγησε ότι "τις γνώρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα» και έχει «μια ιδιαίτερη αγάπη γι' αυτές". Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι οι λεσβιακές σεξουαλικές πράξεις είναι "εγγενώς διαταραγμένες" και "πράξεις βαρυσήμαντης διαφθορά," και ότι οι λεσβιακές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των λεσβιακών ενώσεων και των πολιτικών "γάμων," "σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνονται".

"Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου λεσβιακές ενώσεις έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί ή έχει δοθεί το νομικό καθεστώς και τα δικαιώματα που ανήκουν στο γάμο, καθ΄γκον μας είναι η σαφής και κατηγορηματική αντίθεσή", αναφέρει η δήλωση του Βατικανού το 2003 για τις λεσβιακές ενώσεις. "Κάποια πρέπει να απέχει από κάθε είδους επίσημη συνεργασία με την ψήφιση ή την εφαρμογή των εν λόγω σοβαρά άδικων νόμων και, στο μέτρο του δυνατού, από την υλική συνεργασία στο επίπεδο της εφαρμογής τους".

Ο ιερέας είπε ότι η "ευλογία" είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε τίποτα να κάνει με την κοινωνία του "γάμου", αν και η εφημερίδα επεσήμανε τη στενή χρονική εγγύτητα των δύο γεγονότων. Όταν το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων InfoVaticana ήρθε σε επαφή με τον Fr. García για το σκάνδαλο, ο ιερέας ζήτησε από το πρακτορείο να μην δημοσιοποιήσει το γεγονός, επειδή φοβόταν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα για τον ίδιο.

"Από την πλευρά του ο ιερέας μας ζήτησε να μην δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες αυτές, γιατί νομίζει ότι θα βλάψει τη συνεργασία του με τον επίσκοπο για κάποιες εργασίες, κάτι που, χωρίς αμφιβολία, θα ήταν καλύτερα γι 'αυτόν να εξετάσει πριν τοποθετηθεί η ενορία στην υπηρεσία του λεσβιακού λόμπυ” ανέφερε η InfoVaticana.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.8.2016 και την μεταφράσαμε από την lifesitenews στην https://www.lifesitenews.com/news/spanish-priest-gives-blessing-of-love-to-lesbian-couple-after-civil-marriag