16 Ιαν 2013

Το X-Men γίνεται εξ' ολκλήρου γυναικείο στο νέο κόμικ

Στον Marvel αρέσει που θα έρθει σε επαφή με την γυναικεία πλευρά του στη νέα σειρά από το συγγραφέα Brian Wood.

Μπορεί να ονομάζεται X-Men, αλλά το νέο κόμικ με την ομάδα των μεταλλαγμένων υπερηρωΐδων-ων διαθέτει μόνο γυναίκες υπεηρωΐδες. 

Από τον Απρίλιο, το πρώτο τεύχος της νέας σειράς X-Men από το συγγραφέα Brian Wood αποφεύγει ξεκάθαρα τα ανδρικά μέλη της ομάδας, εστιάζοντας αντ' αυτού σε γυναικείους χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένων της Storm, της Psylocke, της Jubilee, της Kitty Pryde, της Rachel Grey και της Rogue. Οι υπερηρωΐδες που επελέγη για την σειρά είναι μια "θαυμάσια πληθώρα" και ένα "δυναμικό και εικονικό καστ", σύμφωνα με τον εκδότη της Marvel, ο οποίος καθορίζει τους χαρακτήρες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. 

Ο Wood, ο οποίος αποκάλεσε το γράψιμο του βιβλίου μια δουλειά που "θα μπορούσε μόνο να ονειρεύεται ότι θα καταφέρει", έγραψε: "Πάντα έγραφα γυναικείους χαρακτήρες, σε όλη τη διαδρομή μου πίσω προς στο πρώτο μου βιβλίο, και είμαι γνωστός γι 'αυτό, όμως εκτός αυτού, τα X-Men είναι γεμάτα από πραγματικά εξαιρετικούς γυναικείους χαρακτήρες. θα ήθελα να πω για εξισορρόπηση ότι, οι γυναίκες κυβερνούν τους άνδρες στον κόσμο των X-Men, αναμφισβήτητα", είπε. "Είναι μια πραγματική ανωμαλία (η ανυπαρξία γυναικών) στα κόμικς, και νομίζω ότι είναι αυτό που κάνει τα βιβλία και τις ταινίες X-Men τόσο ιδιαίτερες και επιτυχημένες -και ευχαριστεί όλα τα φύλα και όλες τις τύπισες-ους. Μπορείτε να το δείτε αυτό να αντικατοπτρίζεται στη βάση θαυμαστριών-ων. 

Λοιπόν γράφω για θαυμάσιες γυναίκες, περίπλοκες, πολύπλοκες, πολύπλευρες, με ψεγάδια, υπέροχα διασυνδεδεμένοι χαρακτήρες, και εδώ είναι που η σειρά αυτή μπορεί να λάμψει. Είναι μια ανάλαφρη σειρά, νομίζω, και όποια-ος είναι έτοιμη να την απορρίψει δεν καταλαβαίνει τι είναι τα βιβλία και οι ταινίες X-Men". 

Το περιοδικό Εβδομαδιαία Διασκέδαση - Entertainment Weekly ενέκρινε τη σειρά λέγοντας ότι "η εξ' ολοκλήρου γυναικεία οπτική γωνία σίγουρα θα κάνει το κόμικ X-Men μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση", αλλά πρόσθεσε ότι «μια σκεπτικίστρια-ής θα μπορούσε να επισημάνει ότι αυτό θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να παραδώσει ένα μεγάλο προνόμιο σε μια γυναίκα δημιουργό, γκρινιάζοντας". 

Η βιομηχανία των κόμικς δέχτηκε πυρά στο παρελθόν για την πασιφανή έλλειψη γυναικείων χαρακτήρων και συγγραφισών, που έφτασε σε σημείο η ανταγωνιστική εταιρεία DC Comics να γίνει αντικείμενο συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας το 2011 για τον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό των γυναικών που απασχολεί και πως μόνο 1% των χαρακτήρων των κόμικ της είναι γυναίκες. 

Η εταιρεία άμεσα δήλωσε πως θα λάβει σοβαρά τις ανησυχίες του κοινού και θα συμπεριλάβει ηρωΐδες στα κόμικ της καθώς επίσης και οτι θα προσλάβει γυναίκες. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.1.13 και την μεταφράσαμε από την guardian.co.uk γραμμένη από την  Alison Flood στην http://www.guardian.co.uk/books/2013/jan/15/new-x-men-comic-all-female?CMP=twt_fd 

Η φωτογραφία που πήραμε επίσης από την Guardian έχει ως υπότίτλο:  XX χρωμόσωμα στο κόμικ X-Men