21 Ιαν 2013

Βραβεύτηκε η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Η αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, κα. Δήμητρα Βλαγκοπούλου, απέσπασε τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών, που οργάνωσε η Ακαδημία Σίλβιο ντ' Αμίκο της Ρώμης (Premio delle Arti 2012), το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 17 νέες-οι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης. 

Προεδρίνα  της κριτικής επιτροπής ήταν η βραβευμένη, Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζι. 

Η κα. Δήμητρα Βλαγκοπούλου παρουσίασε μία σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον «Αγαμέμνονα» της «Ορέστειας» του Αισχύλου, χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 

Στην προετοιμασία την βοήθησε η καθηγήτριά της, Φιλαρέτη Κομνηνού και ο υπεύθυνος σπουδών της Σχολής, Βίκτωρας Αρδίττης. 

Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου Ε:UTAS (Ευρώπη: Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών), στο οποίο έχει ενταχθεί τις τελευταίες χρονιές. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.1.13 από την athensvoice στην http://www.athensvoice.gr/article/news-flash/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85