13 Ιαν 2013

Συλλογή υπογραφών Κατά των Βιασμών στην Ινδία

Στόχος: Ο Πρωθυπουργός Δρ Manmohan Singh
Χορηγός: Λέσχη Ινδο-καναδών Γυναικών

Η 16η Δεκεμβρίου 2012 περιστατικό ομαδικού βιασμού σε ένα λεωφορείο στην Ινδία γκρέμισε μία από τις μεγαλύτερες δημοκρατίες του 21ου αιώνα. Στη συνέχεια, στις 30 Δεκεμβρίου, 2012 ο κόσμος ενώνεται στο πένθος για το θάνατο της γυναίκας θύματος. Συνεχίζουμε να θρηνούμε την απώλεια αυτής της λαμπρής νεαρής φοιτήτριας της ιατρικής από την παράλογη βία που ρίζα έχει την μισογυνία. Θρηνούμε για την οικογένεια που έχει χάσει μια κόρη. Θρηνούμε για άλλες επιζώσες και τις οικογένειές τις ... απρόσωπες, χωρίς φωνή, με σιωπή και μέσα στον πόνο. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μας ακούσουν και θα μας ακούσουν!

Η Διαμαρτυρία Κατά των Βιασμών στην Ινδία ζητά από την κυβέρνηση της Ινδίας να ανοίξει μια 24 ώρη γραμμή υποστήριξης για τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής επίθεσης που θα τις συνδέουν άμεσα με 185 αστυνομικά τμήματα. Ερώτηση, είναι αυτό αρκετό; Απάντηση, ΟΧΙ! Υπογράψετε αυτήν την αίτηση και ζητήστε από τον Δρ Manmohan Singh, τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, ώστε να επιφέρει άμεση αλλαγή! Ζητήστε του να αναπτύξει ένα σύστημα υποστήριξης και να φέρει μακροπρόθεσμες αλλαγές στο δικαστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδίας για την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ινδών γυναικών. Ζητήστε του να φέρει ταχεία απονομή δικαιοσύνης για γυναίκες πρώην θύματα βιασμού και να τηρήσει σθεναρή στάση όσον αφορά την πρόληψη της μελλοντικής βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης των Ινδών γυναικών και των κοριτσιών.

Υπογράψετε αυτήν την αίτηση, εάν πιστεύετε ότι κάθε Ινδή θα πρέπει να είναι σε θέση να βγει από το σπίτι της και να αισθάνεται ασφαλής, χωρίς να χρειάζεται να περιβάλλει την εαυτή της με ένα κοπάδι από συνομήλικές της. Υπογράψετε αυτήν την αίτηση, εάν πιστεύετε ότι μια γυναίκα θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθήσει κινηματογράφο το βράδυ με τη φίλη-ο της και να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο σπίτι χωρίς να κακοποιείται. Υπογράψετε αυτήν την αίτηση για τις χιλιάδες άλλεςς επιζώσες που υποφέρουν στη σιωπή, χωρίς κυβερνητική βοήθεια και υποστήριξη, χωρίς να παρακολουθεί ο κόσμος όλος. Υπογράψετε αυτήν την αναφορά, αν πιστεύετε στη δημοκρατία και θέλετε να αποκαταστήσετε την πίστη στην ανθρωπότητα! 

Σας ζητάμε να προσθέσετε τις προτάσεις σας και τα σχόλια στην ιστοσελίδα της αίτησης μας για να βοηθήσουμε να επιφέρουν θετικές και μακροπρόθεσμες αλλαγές για τις Ινδές. Σας ζητάμε να προσφέρετε την υποστήριξή σας με μια απλή υπογραφή. Η φωνή σας είναι απαραίτητη τώρα! Μαζί σε αριθμούς που μπορούν να επηρεάσουν την αλλαγή. 

Όσες θέλετε να υπογράψετε την αίτηση πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.1.13 από την the petitionsite στην http://www.thepetitionsite.com/576/980/586/action-against-rape/