17 Ιαν 2013

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες της Συνηγόρου της Πολίτισας-η


Διευρύνονται οι αρμοδιότητες της-του «Συνηγόρου της-του Πολίτη» καθώς ορίζεται ως αρμόδιος φορέας για να εξετάζει αν παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ γυναικών και ανδρών στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες-ους. 

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες του «Συνηγόρου της-του Πολίτη» καθώς, βάσει του ν. 4097/2012 [PDF] («Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας − Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»), ορίζεται ως αρμόδιος φορέας για να εξετάζει αν παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ γυναικών και ανδρών στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες-ους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 του συγκεκριμένου νόμου, η-ο Συνήγορος της-του Πολίτη ορίζεται ως φορέας παρακολούθησης της εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων και τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής είναι επιφορτισμένα με την προώθηση, την παρακολούθηση και την υποστήριξη της ίσης μεταχείρισης των προσώπων, χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου. 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η-ο Συνήγορος έχει οριστεί με το ν. 3896/2010 ως φορέας υπεύθυνος για την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.1.13 από την lawnet.gr στην http://www.lawnet.gr/index.php?id=50&nid=28412