30 Ιαν 2013

Η Sandra Zielinski δέχτηκε λεσβοφοβία από το εκκλησιαστικό κέντρο Caritas

Δρέσδη / Φρανκφούρτη – Δυστυχισμένη είναι η γεννημένη στη Δρέσδη Sandra Zielinski (27 ετών) στο διαμέρισμά τις στην περιοχή Gorbitzer, δεν καταλαβαίνει τον κόσμο πια. 

Η νεαρή γυναίκα ελπίζοντας για μια θέση εργασίας στο Καθολικό Κέντρο Οικογένειας και παιδιών" Caritas στην Φρανκφούρτη. Αλλά επειδή είναι λεσβία και ζει μαζί με την συντρόφισά της με την οποία έχουν σύμφωνο συμβίωσης, της ακύρωσαν την πρόσληψη! 

Η εκπαιδευομένη ποδολόγος: "Στις 5 Μαρτίου επρόκειτο να ξεκινήσει στη Φρανκφούρτη μια συνέντευξη για εργασία. Μετά από τρεις μήνες πρακτικής εξάσκησης η τοποθέτηση σε εργασία είχε προγραμματιστεί”. 

Η αναμονή ήταν μεγάλη. Οργάνωσε για την ταλαιπωρούμενη από σκλήρυνση κατά πλάκας συντρόφισά της Jana (28 ετών) πως να ζει στη Φρανκφούρτη, ακόμη και τη φροντίδα της. 

Στη συνέχεια, όμως ήρθε το σοκ για την Sandra Zielinski: «Στις 25 Ιανουαρίου, στις 10.36 η ώρα, με κάλεσε ο επικεφαλής του κέντρου Caritas. Είπε ότι για μένα που είμαι λεσβία δεν υπάρχει θέση στο κέντρο της εκκλησίας." 

Ωστόσο, η Sandra Zielinski είναι καθολική, "Βαφτίστηκα, έλαβα την Θεία Κοινωνία. Και είμαι πεπεισμένη ότι ο αγαπημένος Θεός με αγαπάει πάρα πολύ. Πώς μπορεί η εκκλησία να εισάγει διακρίσεις εις βάρος μου;" 

Σύμφωνα με την νομοθεσία κατά των διακρίσεων θα μπορούσε να προσφύγει, κατά της εργοδοσίας, σε μια τέτοια περίπτωση. Αλλά όχι κατά του κέντρου Caritas! 

Η εκπρόσωπος του Caritas, στη Φρανκφούρτη, Christine Hartmann- Vogel (57 ετών) είπε: "Είμαστε μέρος της Καθολικής Εκκλησίας. Όποια θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, πρέπει να ανταποκρίνεται στο βασικό κανονισμό συνθηκών εργασίας της εκκλησιαστικής υπηρεσίας. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι σε συμφωνία με τον κανονισμό. Ευχόμαστε η κα Zielinski να βρει μια θέση εργασίας." 


Την είδηση την βρήκαμε στις 29.1.13 και τη μεταφράσαμε από την bild στην http://www.bild.de/regional/dresden/dresden-aktuell/ich-bekam-den-job-nicht-weil-ich-lesbisch-bin-28310338.bild.html