16 Ιουλ 2012

Ο Καρδινάλιος Keith O'Brien έκανε έκκληση δημοψηφίσματος για την Ισότητα Γάμου


Η αρχαιότερη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησίας της Αγγλίας ζήτησε από την κυβέρνηση της Σκωτίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τις προτάσεις νομιμοποιήσης της Ισότητα του Γάμου.

Ο Καρδινάλιος Keith O'Brien δήλωσε πως η ψηφοφορία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί λόγω του έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος για το θέμα.
Οι Lbtiq δήλωσαν πως ένα δημοψήφισμα θα ήταν κυριολεκτικά σπατάλη χρημάτων.
Υπουργίνες, που είναι υπέρ της Ισότητας Γάμου, ανακοίνωσαν τη νομοθεσία αυτή την εβδομάδα μετά από διαβούλευση που οδήγησε σε 80.000 ανταποκρίσεις.

Τα λεσβιακά ζευγάρια στη Σκωτία έχουν σήμερα τη δυνατότητα να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης και η κυβέρνηση Holyrood επέμεινε πως κανένα τμήμα της θρησκευτικής κοινότητας δεν θα αναγκαστεί συνάπτει λεσβιακούς γάμους στις εκκλησίες.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει συζήτηση μεταξύ των υποστηρικτριών των Lbtiq δικαιωμάτων και της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην Ισότητα του Γάμου.

Ο Καρδινάλιος O'Brien, ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας στη Σκωτία, είπε ότι η διαβούλευση του γάμου έλαβε τρεις φορές περισσότερη ανταπόκριση από ό,τι η διαβούλευση της κυβέρνησης σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

"Σαφώς, αν είναι λογικό να διενεργηθεί ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, είναι σημαντικό να έχουμε κι ένα σχετικά με το γάμο”, είπε, προσθέτοντας: “Είναι ο μόνος τρόπος όπου η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυτό το θέμα.
"Αφήστε όλες εκείνες που έχουν άποψη για το θέμα αυτό, ας αποφασίσει η κοινωνία Σκωτίας".

Ο Καρδινάλιος O'Brien έχει ήδη εγκρίνει μια εκστρατεία κατά της Ισότητας του Γάμου με ειδικούς εράνους από την εκκλησία που αύξησαν τους πόρους της καμπάνιας κατά 100.000 λίρες Αγγλίας.

Αν και το Σύμφωνο Συμβίωσης στη Σκωτία προσφέρει την ίδια νομική μεταχείριση, όπως ο γάμος σε τομείς όπως η κληρονομιά, οι προβλέψεις για συντάξεις, η ασφάλιση ζωής, η διατροφή παιδιών, τις πλησιέστερες συγγένισες και δικαιώματα μετανάστευσης, εξακολουθεί να θεωρείτε πως υπάρχουν διακρίσεις συγκριτικά με το γάμο.

Μια γυναίκα και ένας άντρας μπορούν να επιλέξουν θρησκευτική ή πολιτική τελετή γάμου, ενώ το σύμφωνο συμβίωσης είναι ένα αποκλειστικά πολιτική τελετή.


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.7.12 και την μεταφράσαμε από την bbc.uk στην http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-18847588