1 Αυγ 2012

Η Γαλλία αποκτά -ξανά- νομοθεσία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης


Η Γαλλίδα υπουργίνα Γυνακείων Υποθέσεων Ναζά Μπελκασέμ: Η πλήρωση του τρίμηνου νομικού κενού ήταν η πρώτη προτεραιότητα της νέας υπουργίνας 

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση κύρωσε το νέο νόμο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, καλύπτοντας έτσι το τρίμηνο κενό που είχε δημιουργηθεί όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ανέτρεψε ως «ασαφές» το παλιότερο νομοθετικό πλαίσιο. 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε ανατρέψει το Μάιο το νόμο που ίσχυε από το 2002 επειδή δεν καθόριζε με επαρκή σαφήνεια τις πράξεις που στοιχειοθετούν σεξουαλική παρενόχληση, αφήνοντας περιθώριο για αρκετά διασταλτική ερμηνεία του. Έτσι, όσες υποθέσεις εκκρεμούσαν στα δικαστήρια ακυρώθηκαν.

Την Τρίτη, Βουλή και Γερουσία κύρωσαν με ομοφωνία τον νέο νόμο. Στη νέα νομοθεσία θεσπίζονται τρεις βαθμοί σεξουαλικής παρενόχλησης, με τον βαρύτερο να επιφέρει κάθειρξη μέχρι τρία χρόνια. 

Μεταξύ άλλων, επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται η ιεραρχικά ανώτερη θέση  θύτριας-η έναντι της-του θύματος, παρενόχληση σε πρόσωπα ηλικίας κάτω των 15 ετών ή παρενόχληση που γίνεται από ομάδα θυτριών-ων.


Την είδηση και την φωτογραφία τις βρήκαμε στις 31.7.12 από την news.in.gr στην http://news.in.gr/world/article/?aid=1231207533