8 Αυγ 2012

Kristina Schröder : τα λεσβιακά ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης μοιράζονται "συντηρητικές αξίες"

Η Γερμανίδα Υπουργίνα Οικογένειας Kristina Schröder της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) δήλωσε οι λεσβιακές σχέσεις αποτελούν "συντηρητικές αξίες", λόγω της "μακροπρόθεσμης δέσμευσης" τις - οπότε θα πρέπει να έχουν τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως οι γάμοι.

Η κα. Schröder δήλωσε υπέρ της πρότασης 13 βουλευτίνων του CDU, μια έκκληση για την φορολογική ισότητα μεταξύ γάμου και συμφώνου συμβίωσης λεσβιακών ζευγαριών, στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σε κοινή δήλωσή τις, οι συντηρητικές βουλευτίνες-ές είπαν: "Δεν είναι αποδεκτό ότι οι πολιτικίνες είναι αμετακίνητες ... κλήθηκαν να καταργήσουν την παρούσα ανισότητα από το Συνταγματικό Δικαστήριο".

Η πρόταση έρχεται ως αντίδραση από την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία αποφάσισε ότι οι δημόσιες υπάλληλοι, δικαστίνες, και επαγγελματίες στρατού με σύμφωνο συμβίωσης - είτε λεσβίες είτε ετερό - θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως τα παντρεμένα ετερό ζευγάρια, και έτσι θα πρέπει επίσης να δικαιούνται οικογενειακό επίδομα.

Οι 13 βουλευτίνες-ές ως εκ τούτου ζήτησαν από το κόμμα τις "επιτέλους" να γίνει η ισότητα φορολογίας "δική τις πολιτική απόφαση".

«Θέλουμε να αναγνωριστεί ότι οι συντρόφισες συμφώνου συμβίωσης έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για μια μακροπρόθεσμη σχέση βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και αγάπη", ανέφερε η δήλωση. Είπαν ότι οι συντρόφισες συμφώνου συμβίωσης ως τώρα είχαν τις ίδιες "αμοιβαίες υποχρεώσεις και καθήκοντα εισοδήματος μεταξύ τις", όπως τα παντρεμένα ετερό ζευγάρια, έτσι θα πρέπει πια να έχουν το ίδιο φορολογικό καθεστώς.

Οι βουλευτίνες σκοπεύουν να θέσουν την πρότασή τις στη κοινοβουλευτική ομάδα του CDU το φθινόπωρο στη Bundestag. Η κα. Schröder υποστήριξε την πρόταση, λέγοντας στην εφημερίδα ότι ήρθε τη κατάλληλη στιγμή, "γιατί στα σύμφωνα συμβίωσης οι λεσβίες, παίρνουν μια μακροπρόθεσμη ευθύνη για την άλλη συντρόφισα, και ζουν με συντηρητικές αξίες".

Μέχρι τώρα, το CDU έχει αντιταχθεί στη φορολογική ισότητα μεταξύ συμφώνου συμβίωσης και γάμου, αν και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, το κατώτερο μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι εδώ και καιρό υπέρ.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.8.12 και την μεταφράσαμε από την thelocal.de  στην http://www.thelocal.de/society/20120807-44203.html 

Η φωτογραφία είναι το έργο: "The Japanese Toilett" της Marie Francois Firmin Girard το 1873