7 Αυγ 2012

Αναγνωρίστηκε η σύζυγος της Hawkins-Balducci σε συμβόλαιο μίσθωσης


Νίκη! Ιδιοκτήτης κτιρίου στη Νέα Υόρκη πρόσθεσε τη σύζυγό της λεσβίας ενοικιάστριας στο συμβόλαιο-Σταθερής Μίσθωσης- Leasing

Η πελάτισσα της Lambda Legal Regina Hawkins -Balducci τελικά θα είναι σε θέση να προσθέσει σύζυγό της στη μίσθωση σταθερής ενοικίασης για ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, η Lambda Legal ανακοίνωσε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και η εταιρεία διαχείρισης θα συμμορφωθεί με το νόμο του κράτους και της πόλης και θα επιτρέψει στην κα. Hawkins -Balducci να προσθέσει τη σύζυγό της στη μίσθωση.

Μετά τον γάμο με την πάνω από 11 χρόνια συντρόφισά της τον Ιανουάριο, η κα. Hawkins -Balducci προσκόμισε αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου της προς DSA Διαχείριση Α.Ε. ζητώντας να προσθέσουν την σύζυγό της στη σταθερή μίσθωση. Σε απάντηση στο αίτημά της, ένας εκπρόσωπος για DSA Διαχείρισης Α.Ε και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Nicholas Place LLC, επέπληξε το ζευγάρι και τόνισε ότι δεν θα αναγνωρίσει το γάμο τους και πως η σύζυγός της Regina δεν θα μπορούσε ποτέ να προστεθεί στη σταθερή μίσθωση.

Τον περασμένο μήνα, η Lambda Legal απέστειλε επιστολή προς την DSA Διαχείριση ΑΕ, η περιουσία της οποίας σήμερα αποτελείται από πάνω από 5.000 οικιστικές μονάδων και 50 εμπορικές μονάδες σε όλη τη Νέα Υόρκη, στην Upstate της Νέας Υόρκης, στο Νιου Τζέρσεϋ, και στο Ισραήλ, και στο Nichola Place LLC, ζητώντας τους να συμμορφωθούν με το νόμο για την Ισότητα του Γάμου της Νέας Υόρκης, τον κώδικα Σταθερής Ενοικίασης της Νέας Υόρκης, τις πολλές διατάξεις της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και τους νόμους ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Πόλης.

Η Hawkins-Balducci είπε:
Μετά από μήνες ύβρεων και παρενοχλήσεων, είμαστε ικανοποιημένες που αυτό το θέμα επιλυθεί οριστικά. Αν συμβεί είτε σε εμένα ή τη σύζυγό μου, τώρα ξέρουμε ότι η στέγαση μας είναι ασφαλής, διότι τα ονόματα και των δυο μας είναι στη μίσθωση. Παρ' όλες τις προσπάθειές μας, χρειάστηκαν νομικές ενέργειες από την Lambda Legal για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Ελπίζω κανένα άλλο λεσβιακό ζευγάρι στη Νέα Υόρκη να μην χρειαστεί να περάσει από αυτό για να σιγουρευτεί ότι έχει την ασφάλεια κατοικίας για την οικογένειά τις.

Η δικηγορίνα της Lamda Legal Natalie Chin πρόσθεσε:
Είμαστε ικανοποιημένες που η DSA Διαχείριση Α.Ε και ο Nicholas Place LLC τώρα συμμορφώνονται με τους νόμους της Νέας Υόρκης και του κράτους. Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι κυρίες Balduccis έπρεπε να προσλάβουν δικηγορίνες και να περάσουν από αυτή την συναισθηματικά επαχθή εμπειρία για να προστατεύσουν σαφώς τα δικαιώματά τις. Άλλες εταιρείες διαχείρισης διαμερισμάτων, ιδιοκτήτριες διαμερισμάτων και ιδιοκτήτριες κτηρίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης πρέπει να λάβουν υπόψη πως: στη Νέα Υόρκη οι λεσβίες σύζυγοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​σύμφωνα με τους νόμους της Νέας Υόρκης. Οι νόμοι σταθερής ενοικίασης στη Νέα Υόρκη είναι σαφείς: Οι ενοικιάστριες έχουν το δικαίωμα να εξασφαλίσουν την ασφάλεια κατοικίας για τη σύζυγο που έχει από το όνομα της συζύγου της και η σύζυγος προστίθεται στο συμβόλαιο σταθερής ενοικίασης ή και στο συμβόλαιο ελεγχόμενης μίσθωσης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 1.8.12 και την μεταφράσαμε από την lambdalegal.org στην http://www.lambdalegal.org/blog/nyc-landlord-adds-wife-of-lesbian-tenant-to-rent-stabilized-lease