2 Αυγ 2012

Το 50% των λεσβιών προσαρμόζουν την συμπεριοφρά τις


Το 50% των λεσβιών στην Ολλανδία λένε ότι προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τις όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Προσαρμόζονται στην ετερό νόρμα, προκειμένου να αποφύγουν τις αρνητικές αντιδράσεις, όπως να τις αποδοκιμάσουν για την εμφάνιση τις, τα εχθρικά σχόλια ή τη βία. 

"Αυτό σημαίνει ότι δεν περπατούν χέρι-χέρι ή δεν φιλιούνται δημόσια", σύμφωνα με την ερευνήτρια Marloe Boon του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Στην κα. Boon ανατέθηκε από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών η διεξαγωγή σε βάθος 20 συνεντεύξεων λεσβιών. Εκείνες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι η λεσβιακότητα θα μπορούσε ποτέ να είναι εντελώς αποδεκτή. Σύμφωνα με την κα. Boon, αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα πρόβλημα για τις λεσβίες οι οποίες αποδέχονται ότι είναι μια μειοψηφία, αλλά θέλουν τον αμοιβαίο σεβασμό.  

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, η οργάνωση coc για τα δικαιώματα των Lbtiq, είπε ότι είναι δύσκολο για τις λεσβίες να είναι ορατές ακόμη και σε μια δήθεν ανεκτική χώρα. Η εκπροσώπισα Rene van Soeren αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη μελέτη που έδειξε ότι ενώ το 90% των Ολλανδέζων-ών λένε ότι αποδέχονται την λεσβιακότητα, οι μισές από αυτές βρίσκουν το θέαμα του φιλιού δύο λεσβιών αηδιαστικό. Μόνο το 10% τοις εκατό των ερωτηθεισών σκέφτηκε ότι ένα φιλί από ετερό είναι αηδιαστικό.


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.8.12 και την μεταφράσαμε από την rnw.nl στην http://www.rnw.nl/english/article/dutch-gays-go-straight-public