9 Νοε 2008

Προστασiα Δικαιωµάτων

Προστασiα των Δικαιωµάτων


Άρθρο 14. Απαγόρευση τωv διακρίσεων.
Η χρήσις τωv αvαγvωριζoµέvωv εv τη παρoύση Συµβάσει δικαιωµάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασφαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλoυ, φυλής, χρώµατoς, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συµµετoχής εις εθvικήv µειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως
'Αρθρo 8. Δικαίωµα σεβασµoύ της ιδιωτικής και oικoγεvειακής ζωής.
Παv πρόσωπov δικαιoύται εις τov σεβασµόv της ιδιωτικής και oικoγεvειακής ζωής τoυ, της κατoικίας τoυ και της αλληλoγραφίας τoυ.

Το πρωτόκολλο υπ’ αριθ. 6

Άρθρο 3. Απαγόρευση παρεκκλίσεων
Καµία παρέκκλιση από τις διατάξεις του παρόντος Πρωτοκόλλου, µε βάση το άρθρο 15 της Σύµβασης, δεν είναι επιτρεπτή.

Τα δύο άρθρα είναι από την Σύµβαση για την Προστασiα των Δικαιωµάτων του Ανθρώπου και των Θεµελιωδών Ελευθεριών που για άλλη μια φορά στις 4.6.1996 η Ελλάδα κύρωσε τη Σύµβαση και τα Πρωτόκoλλα αλλά αρνείται να τα εφαρμόσει.

Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να παρέχει ίσα δικαιώματα σε όλες. Τα δε κόμματα μέσα ή έξω από την Βουλή έργο έχουν να πιέζουν την κυβέρνηση, ώστε να την αναγκάσουν να κάνει πράξη την ισονομία όπως πρόσφατα έκανε το κόμμα «Φιλελεύθερη Συμμαχία» που άσκησε ποινική δίωξη για το νομοσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης. Αποκαλούμενο και σύμφωνο ντροπής-διάκρισης, που τολμά να μην συμπεριλαμβάνει τα λεσβιακά, γκέι ζευγάρια και όλους τους συνδυασμούς που μπορεί να προκύψουν.
Ας μην ξεχνάμε πως και εμείς ως φυσικά πρόσωπα έχουμε την δυνατότητα να επικαλούμαστε τα δικαιώματά μας κάθε φορά που είναι απαραίτητο και βεβαίως προχωράμε σε δίκες όταν αυτά απαξιώνονται.
Μερικές από εμάς είμαστε υπερήφανες για το πόσο έχουμε προχωρήσει και έχουμε πίστη στο ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.
Αν γίνουμε περισσότερες θα νικήσουμε πιο γρήγορα.


Το άρθρο γράφτηκε από την Ευαγγελία Βλάμη στις 23.10.08 και δημοσιεύτηκε στην ΛεΠΑΤ εφημερίδα city uncovered.