4 Σεπ 2016

Ένα κορίτσι ίσως φυλακιστεί επειδή είναι λεσβία


Το κορίτσι θα μπορούσε να σταλεί στη φυλακή, αν κριθεί ένοχη. Η αστυνομία στην Ουγκάντα έθεσε μια νεαρή κοπέλα σε επιτήρηση αφότου "εμπλέκεται σε ρομαντικές σχέσεις" με συμμαθήτριές της. Η Catherine Wobuyaga, η επικεφαλής αξιωματικός της Μονάδας Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας στην Jinja, είπε πως το παιδί είπε στην αστυνομία ότι "εμπλέκεται" με τα άλλα παιδιά. 

Εκείνη είπε στην αστυνομία ότι τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στις τουαλέτες του σχολείου και άλλες απομονωμένες περιοχές κοντά στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να κρατείται το κορίτσι, αναφέρει η All Africa. Η κα. Wobuyaga είπε η κοπέλα - της οποίας το όνομα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, λόγω της ηλικίας της - αναφέρθηκε στην αστυνομία από μια "οικεία" γειτόνισα η οποία φέρεται να είδε επανειλημμένα να «δελεάζει» τις φίλες της σε ένα κοντινό αγρόκτημα όπου φέρεται να "τις διδάσκει πώς να εμπλακούν ρομαντικά".

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι τα κορίτσια θα επέδειξαν διάφορες σεξουαλικές πράξεις το ένα στο άλλο.
Η αστυνομία αναφέρει ότι διερευνά τους ισχυρισμούς ότι κάποια θα μπορούσε να εκπαιδεύσει το κορίτσι και της έδωσε εντολή να περάσει τη γνώση στις άλλες κοπέλες. Η κα. Wobuyaga είπε ότι οι γονείς θα πρέπει να προσέξουν τις-τους ενήλικες που εξαναγκάζουν τα ανήλικα παιδιά σε "παράνομες σχέσεις".

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο λεσβοφοβικός Πρόεδρος της Ουγκάντα Yoweri Museveni παρέμεινε στη θέση του για πέμπτη θητεία, καθώς κέρδισε τις γενικές εκλογές εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά.
Ο Πρόεδρος Museveni υπέγραψε το δρακόντειο αντι-λεσβιακό νομοσχέδιο το Φεβρουάριο του 2014. Ο νόμος απαιτεί οι κατ' επανάληψη παραβάτιδες να καταδικάζονται σε 14 χρόνια φυλακή και καθιστά ποινικό αδίκημα να μην αναφέρεται κάποιαν που είναι λεσβία.

Ωστόσο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας αργότερα κατέρριψε το νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι η ομιλήτρια-ής του κοινοβουλίου ενήργησε παράνομα προχωρώντας σε ψηφοφορία για το νόμο παρά το ότι τουλάχιστον τρεις από το νομοθετικό σώμα αντιτίθεται στην έλλειψη απαρτίας. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/2016/09/02/police-arrest-8-year-old-girl-over-lesbianism/