21 Σεπ 2016

Λεσβιακά σχέδια στα φανάρια του Λονδίνου


Θυμάστε τα φανάρια των πεζών που μεταμορφώθηκαν σε λεσβιακά για την Pride; 
Παραμείνουν κ μετά την ημέρα υπερηφάνειας. 

Τα λεσβιακά σχέδια πήραν την θέση που είχε ως τώρα το πράσινο ανθρωπάκι και τοποθετήθηκαν σε 50 διαφορετικές διαβάσεις πεζών, μέσα και γύρω από την περιοχή της πλατείας Trafalgar και της στήλης Nelson στο Λονδίνο. 
Τα σχέδια, τα οποία εγκαταστάθηκαν για να τιμήσει η πόλη την Ημέρα Υπερηφάνειας τον Ιούνιο πρόκειται να παραμείνουν για λίγο παραπάνω, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Transport for London-TfL. 

Η εκπρόσωπος της TfL είπε στην εφημερίδα The Sun: "Δεν ήταν γραφτό να παραμείνουν μόνιμα, αλλά δεν έχουμε εντολή για να τα αφαιρέσουμε". 
3 μήνες μετά τη Ημέρα Υπερηφάνειας τα λεσβιακά σύμβολα τα οποία δείχνουν δύο γυναίκες να κρατούνται χέρι με χέρι θα παραμείνουν.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε: "Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για αυτή την πόλη είναι οι διαφορές μας και κάθε Λονδρέζα θα πρέπει να είναι περήφανη για αυτό που είναι".
"Είμαι πολύ περήφανος για τη λεσβιακή μας κοινότητα εδώ και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί της ως δήμαρχος της". Αυτά τα νέα σήματα εμφανίζουν την ανοχή και τον εορτασμό της διαφοράς στην πόλη μας Η TfL δημιούργησε επίσης ένα ουράνιο τόξο με το οποίο τύληξε τα λεωφορεία, τα ταξί, τα DLR τραίνα σε διαβάσεις πεζών για να γιορτάσουν το δύο εβδομάδων φεστιβάλ της Ημέρας Υπερηφάνειας. Η αλλαγή στα φανάρια ήταν εμπνεύση από την παρόμοια μετατροπή που έγινε στη Βιέννη τη περασμένη χρονιά.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.9.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/2016/09/18/the-pride-pedestrian-lights-might-be-here-to-stay/